Смесителите Съществуват много и разнообразни смесители за баня с интересен дизайнса едни от последните покупки, но не са за пренебрегване. Те са новото име на обикновените батерии и много прецизно се избират. Някой друг вид аксесоар би могъл да остане на заден план, но все повече се влага във вида, дизайна и цвета на смесителите. Те допълват интериора и са разположени на различни места в банята - на мивката, на умивалниците, на ваната, на душа. Смесителите са акцент, който засилва цялостната визия.

Какво да търсите, когато избирате смесител?

Изберете материала - този въпрос е от съществена значимост, защото оказва влияние върху редица фактори. Смесителят Ви трябва да е лесен за почистване, с по-дълъг гаранционен срок и с дизайн, който се вписва на интериора. Материалът, от който се произвеждат смесителите, може да е метал, неръждаема стомана, керамика или пластмаса. Покритието също варира - злато, платина, сребро, бронз и други метали. Това е от гледна точка на външния вид, но все пак се придържайте и към по-хигиенични, по-устойчиви на варовик и удобни за почистване видове. Предлагат се смесители със система против варовик, която отблъсква задържането на отлаганията по него. Затова направете преценка и елиминирайте моделите с отрицателни черти, макар и някои от тях да изглеждат зашеметяващо.
 
Заложете на качеството - в търговските мрежи има широка гама от смесители, които могат да ви заблудят в съотношение “цена-качество”. Това е най-голямата грешка, която можете да направите. Да, всеки търси оптимални варианти, и те могат да се намерят, но при зададени конкретни параметри. Смесителите се разделят на такива с една или две ръкохватки. Моделите с две са по-предпочитани от финансова гледна точка. Негативните им черти, обаче, са свързани с лесно износване, трудно почистване и сложно въртене, особено ако са затегнати силно. Ниското качество при тези с една ръкохватка води до разхлабване и свързването между мивката и смесителя няма да е стабилно. Затова, консултирайте се, разгледайте внимателно и не пестете средства.
 
Подходящият смесител подчертава интериора на банятаСъздайте си удобство - комфортът в дома е това, към което се стреми всеки. По повод на смесителите за баня, най-удобни са тези с една дръжка. Само с едно движение ще имате желаната струя на топлата или студената вода. Съществуват и модели, в които има вграден термостат, който служи за регулиране на струята на водата. Настройването става бързо, лесно и ви носи допълнителна полза- икономия. Изберете вашия класически или по-модерен дизайн, за да си създадете удобство според вашите нужди и предпочитания. 
 
Изберете подходящия дизайн - без значение колко практичен е един модел,  дизайнът никога не остава на заден план. Той е първото нещо, което “грабва окото”. Можете да разгледате множеството модни линии в областта на смесителите и да подберете правилно стила и цветовете. Има налични аксесоари, които могат да ви пренесат в ретро, класическа или модерна обстановка. Термостатичните смесители са тези, които бележат най-новото попълнение към писъка на модата, въпреки че се използват повече за обществените места. Можете да превърнете банята си в цяло изкуство, благодарение на всеки изпипан детайл.
 
Важно е предназначението - съвсем различни характеристики трябва да търсите, когато става въпрос за смесител за баня или кухня. На малката мивка в банята Ви със сигурност няма да подхожда голям и по-груб модел, който за кухнята би бил по-подходящ за миенето на чинии и тави. Има огромна разлика в конструкцията и произвеждащите фирми, формата, големината, устойчивостта и функциите.