Меню
Меню
Your Cart
Този сайт използва бисквитки. Научете повече.

Регулатори за налягане

Регулаторите за налягане (редуцир-вентили) са устройства, използвани в тръбопроводните системи за контрол и намаляване на налягането на течността, протичаща през тръбата. Регулаторите за налягане обикновено се инсталират в системи, където налягането на флуида надвишава желаното ниво и трябва да бъде намалено до безопасна, стабилна стойност. Най-често това са водопроводни инсталации за бита и промишлеността, различни отоплителни и други инсталации.

Видове регулатори за налягане:

ДК Лукс предлага различни модели регулатори за налягане с различни характеристики и специфични особености.
 - Регулатори за налягане серия BASIC. Този модел редуцир-вентили са опростени устройства, предлагат базови възможности за контрол и регулация на налягането във водопровода. Основното предимство на този тип регулатори за налягане е ниската им цена.
 - Регулатори за налягане серия PRO. Този модел предлага разширени възможности за следене, контрол и регулация. Редуцир-вентилите серия PRO предлагат възможност за поставяне на манометър и работят с по-голям диапазон входящо и изходящо налягане.
 - Регулатори за налягане за прецизна регулация. Този модел предлага възможност за прецизна ръчна настройка на налягането. Друга особеност при тези редуцир-вентили е холендровото присъединяване, както и извода за манометър.

Използването на редуцир-вентили за водопроводните и технологични инсталации има своите предимства:

 - Намалява налягането до безопасна, стабилна стойност.
 - Подобрява ефективността на системата и предотвратява повреди на оборудването.
 - Осигурява по-голяма точност и стабилност в сравнение с други методи за контрол на налягането в инсталацията.

Един такъв прецизен уред обаче изисква внимание и поддръжка, за да работи адекватно. Възможно е редуцир-вентила да не работи правилно ако е задръстен с механични замърсители. Може да подберете най-подходящия за вас регулатор за налягане според характеристиките и изискванията на вашата система.

Няма продукти в тази категория.