Меню
Your Cart

Контролни уреди

ДК Лукс предлага на своите клиенти богат избор от различни марки и модели контролни уреди за отоплителни системи.

Уредите контролиращи работата и ефективността на отоплителните системи са широк спектър от устройства с различно предназначение и начин на работа. Контролните уреди могат да бъдат механични регулатори, електрически термостати, както и съвременни високотехнологични устройства за цялостен контрол на работата на отоплителната или климатична система. С развитието на технологиите дигиталните терморегулатори стават все по-полулярни и по-достъпни, а ефективността им е на изключително високо ниво. ДК Лукс предлага широка гама различни модели терморегулатори и термостати, включително и високоефективните дигитални термостати и устройства. Контролните уреди имат основната функция да управляват ефективността на отоплителния процес, което е важна и отговорна задача. Именно затова е изключително важно подбора на качествени уреди за контрол на отоплителната система – това може да Ви спести много разходи, както и да осигури качествено отопление или климатизация на Вашия дом.

Подбрали сме различни по тип и устройство електрически термостати – контактни термостати, потопяеми термостати, капилярни термостати с изнесен датчик, комбинирани термостати със защита и други.

Контактните термостати са най-използваният модел термостати, които контролират работата на различни уреди в системата – помпи, нагреватели, горелки и други. Контактния термостат работи, чрез директен контакт с тръба от отоплителната система.

Макар и по-рядко в отоплителните системи намират приложение и потопяемите термостати със сонда. При тях термодатчика е разположен в гилза, която е потопена във флуида, чиято температура отчита.

Различните модели капилярни термостати се използват основно при котли и печки, в по-редки случаи и някъде другаде в системата.
По сложен термостат е комбинираният термостат с вградена термозащита, който  се използва често и при бойлери и други отоплителни уреди.

Всички, макар и различни модели и марки имат общи черти – високо качество, прецизност на работата и не на последно място – ниска цена. ДК Лукс предлага термостати на избрани италиански и европейски производители като IMIT, Arthermo, Cewal, PRODIGY, Luxor и други, доказали се във времето имена.

При нас ще откриете и различни електронни термостати с дигитално управление и възможност за програмиране, безжични термостати и дигитални терморегулатори за радиатори. Дигиталните термоглави са интересно нововъведение, което разширява изключително много възможностите ефективен контрол и регулация на отоплението на отделните помещения.

В нашият онлайн магазин предлагаме и решения за механичен контрол на горивния процес при котли и камини на твърдо гориво –  така наречения термостат регулатор за тягата.

Освен правилно подбраните контролни уреди, за безаварийното и безопасно функциониране на отоплителната система е важно да има правилно разположени и подбрани предпазни уреди, които ДК Лукс предлага на ниски цени.
Дигиталния стаен термостат THERMOLUX е високотехнологичен продукт за контрол отоплителната/климатичната система според температурата в помещението. С използването на различни термостати, наричани още терморегулатори или термоконтролери се постига различна степен на автоматизация на отопле..
109.99 лв.
Без данък:109.99 лв.
Допълващата група OR представлява висок клас автоматична група за доливане с холендрова връзка и интегрирани филтър, възвратен клапан и спирателен вентил.Групите за доливане имат широко приложение при изграждането на отоплителни системи от затворен тип. Този вид отоплителни и сола..
54.99 лв.
Без данък:54.99 лв.
Групата за допълване или автоматична пълначка има приложение в затворени соларни и отоплителни системи и има задачата да автоматизира процеса на пълнене и доливане на инсталацията и да поддържа настроеното минимално налягане. Групите за допълване имат широко приложение при изграждане..
31.99 лв.
Без данък:31.99 лв.
Капилярния термостат Arthermo 097 представлява високоточен и ефективен термостат с изнесен датчик с дължина на капиляра 150см.Капилярните термостати с марката Arthermo са продукти произведени в Италия с висок клас на точност и бързина на реакцията. Термостатите Arthermo, сред които и капилярния ..
24.99 лв.
Без данък:24.99 лв.
Стайния термостат е контролен уред, предназначен за регулиране на дейността на отоплителната/климатичната система според температурата в помещението. С използването на различни термостати, наричани още терморегулатори или термоконтролери се постига различна степен на автоматизация на отоплението/кл..
21.99 лв.
Без данък:21.99 лв.
Контактният термостат с марка Arthermo представлява високоточен и ефективен електрически термостат с широк температурен диапазон.Контактните термостати с марката Arthermo са италиански продукти на едноименната компания, гарантиращи висок клас на точност и бързина на реакцията..
19.99 лв.
Без данък:19.99 лв.
Потопяемият термостат с марка Arthermo представлява високоточен и ефективен термостат с гилза с широк температурен диапазон.Потопяемите термостати с марката Arthermo представляват произведени в Италия термостати за отоплителни системи с потопяема гилза - к..
22.49 лв.
Без данък:22.49 лв.
Двойния термостат с потопяема сонда марка Arthermo представлява комбиниран термостат с регулация и термозащита.Комбинираните термостати с марката Arthermo представляват произведени в Италия двойни термостати с термозащита на едноименната компания. Arhtermo гарантират висок клас на..
44.99 лв.
Без данък:44.99 лв.
Контактния термостат Cewal представлява биметален терморегулатор, който включва и изключва различни електрически уреди според зададените параметри на температурата.Контактния термостат е прецизен уред, който има важна роля за автоматизацията на една система и в частност на отоплителните инс..
19.99 лв.
Без данък:19.99 лв.
Контактния термостат с пружина модел PRODIGY B2000 e контролен уред, който управлява различни устройства според зададените параметри на температурата.Контактния термостат е прецизен уред с контролни функции, важен елемент за автоматизацията на една система и в частност на отоплителните инсталаци..
22.49 лв.
Без данък:22.49 лв.
Контактния термостат Imit с пружина представлява биметален терморегулатор, който включва и изключва различни електрически уреди според зададените параметри на температурата.Контактния термостат е прецизен уред, който има важна роля за автоматизацията на една система и в частност на отоплите..
21.99 лв.
Без данък:21.99 лв.
Потопяемият термостат с гилза е предназначен за контролиране на електрически устройства в системи с циркулираща гореща вода/флуид.Потопяемият термостат Imit е електрически термостат предназначен за работа в отоплителни системи с различни флуиди. Термостата има сонда, предназначена да отчита темп..
22.49 лв.
Без данък:22.49 лв.
Потопяемият термостат с гилза представлява биметален терморегулатор, който включва и изключва различни електрически уреди според зададените параметри на температурата.Потопяемият термостат Prodigy C2000 е предназначен за работа с различни флуиди. Термостата има сонда, която отчита температурата ..
24.99 лв.
Без данък:24.99 лв.
Двойния термостат Imit с потопяема сонда представлява потопяем термоста с вградена термозащита - високо качество от Италия.Комбинирания термостат с гилза представлява прецизан контролен уред, който е предназначен да включва и изключва различни електрически уреди в системата, къдет..
46.49 лв.
Без данък:46.49 лв.
 Техническо описание и характеристики на капилярният термостат Cewal 30 - 90ºC с изнесена сонда: Тип: Капилярен термостат с изнесен датчикТемпературен обхват: 30 - 90ºCНачин на настройка: механичен, посредством завъртане на копчеМаксимална темпер..
22.49 лв.
Без данък:22.49 лв.
Електротермичната задвижка представлява контролно-регулиращ уред с основно приложение в автоматизацията на отоплителния процес. С развитието на технологиите и в забързаното ежедневие все по-предпочитано и лесно достъпно става приложението на различни интелигентни и автономни системи както в дома, т..
21.49 лв. 26.99 лв.
Без данък:21.49 лв.
Гилзата за термодатчици е с дължина 10см, изработена от медна сплав.Месинговата гилза за термодатчици е предназначена за поставяне на специфични точки в отоплителната инсталация, където е необходимо отчитането на температурата на циркулиращата течност. Гилзата е проектирана да осигури максимално..
5.49 лв.
Без данък:5.49 лв.
Потопяемата гилза за термодатчици е с дължина 5см, изработена от месинг.Месинговата гилза за термодатчици е проектирана за поставяне на места, където е необходимо отчитането на температурата на различни флуиди. Нейното предназначение е да осигури максимално добра топлопроводимост между флуида и ..
4.99 лв.
Без данък:4.99 лв.
Показани 1 от 19 | 19 (1 Страници)
Този сайт използва бисквитки. Научете повече.