Меню
Your Cart

Силикони

Силиконът е полимерен материал с химична формула, който има течна, желеобразна или твърда консистенция, с разнообразни приложения. Намира приложение като лепилен, смазочен или изолационен материал в строителството и машиностроенето. Развитието на строителните материалите използвани за уплътняване продължава и до днес – нови полимери и с нови свойства и качества навлизат постоянно в ежедневието ни, но тяхната функция остава непроменена и до днес: да уплътняват и запечатват фуги, цепнатини и отвори.
Всички видове силикони се втвърдяват под въздействие на влагата във въздуха и могат да бъдат: 
  • Универсалните силикони могат да бъдат използвани за много неща. Тези силикони се отличават с изключително голяма устойчивост (на UV лъчи, температура, атмосферни влияния). Могат да се прилагат както на закрито, така и на открито. Универсалните силикони издържат на температури след полагане от около  -40°С до +180°С градуса.
  • Санитарните силикони се използват в мокри и влажни помещения: най-често в бани, при душ кабини, мивки, санитарни плочкии др. Те са устойчиви на образуването на плесен и появата на микроорганизми и предотвратяват тяхното развитие. Санитарните силикони допринасят за комфорта в този вид помещения, и се предлагат в богата цветова гама.
  • Неутрални силикони са един вид уплътнители, които са разработени на неутрална основа и дават възможност да се прилагат на места, където задължително материала не трябва да бъде агресивен. Имат добра устойчивост на UV лъчи и отлична адхезия към множество порести и гладки материали. 
  • Температуроустойчиви силикони са устойчиви на високи температури. Наричат ги още „течна гарнитура“. Освен това този силикон е маслоустойчив, което го прави приложим в автомобилната индустрия.
Полиуретанови уплътнители са продукти предназначени основно за професионална употреба. Освен уплътнителната им функция, те могат да се разглеждат и като еластични лепила (например за залепване на соларни модули на покривите на каравани). Най-често полиуретанови уплътнители са използвани за полагане във фуги при шлайфан бетон,както и всякакви технологични фуги в бетон. Другото им основно предназначение се определя от много добрата им адхезия към метал – при обработка на фуги при метални изделия във вагоностроенето, контейнеростроенето, корабостроенето, автомобилостроенето и др. 
 
Акрилните уплътнители са физически реактивни, тъй като съдържат вода и са на базата на акрилатни дисперсии. Имат перфектна обработваемост и се захващат много добре върху минерални и метални основи, както и върху някои пластмаси и лакове. Намират многообразно приложение в строителната индустрия. Устойчиви са на голямо линейно разширение и са с много добра устойчивост на напукване. Имат пластично-еластичен характер и са многоподходящи за фуги, които се движат в различни посоки и равнини.
Марка: AKFIX
Безцветен силикон за аквариуми 100AQ AKFIX е специално разработен за уплътняване в аквариуми и терариуми. Отлично прилепва към стъкло. След изсъхване е абсолютно безвреден за риби и други водни обитатели. Бързо се втвърдява. Устойчив на химикали и ултравиолетови лъчи. Силикон Akfix 100 AQ не е..
11.53 лв.
Без данък:11.53 лв.
Марка: WKRET-MET
Дюбел за химически анкер. Изработен от полиетилен, мрежест корпус, служещ за ограничаване на излишно големи количества анкираща смола в кухините на тухлите. За употреба на химически анкер, когато основата е решетеста тухла или блок с големи кухини, за да ограничи изтичането на смолата в кухините. ..
1.15 лв.
Без данък:1.15 лв.
Марка: WKRET-MET
Миксер статичен за химически анкер WKRET-MET е универсален миксер за двукомпонентни лепила с отвор ф=15 мм. Използва се за смесване на двукомпонентния химически анкер. Статичният миксер се поставя върху опаковката с анкериращото лепило и при употребата на картуша с пистолет. Смесителят смесва двата ..
2.26 лв.
Без данък:2.26 лв.
Марка: AKFIX
Накрайници за пистолет за полиуретанов уплътнител Akfix, в разфасовка от 10 броя, са подходящи за всички видове пистолети за полиуретанови уплътнители и силикони тип "салам". Изработени са от PVC.Консуматив за полиуретанов уплътнител. Накрайник за пистолет за ПУ и силикони тип салам. Изра..
2.75 лв.
Без данък:2.75 лв.
Марка: AKFIX
Akfix 905N е устойчив на температурни промени, широк кръг от температури на нанасяне, приложим във всеки сезон и бързо се втвърдява. Ниска плътност, висока еластичност, 100% силикон, без разтворител, с много слаба миризма. Не боядисва естествени камъни: мрамор, гранит и др. Строителни и конструкцио..
11.21 лв.
Без данък:11.21 лв.
Марка: AKFIX
Силикон за стъклопакет 915N AKFIX черен 600мл е еднокомпонентен неутрален силикон за целогодишна употреба с висока еластичност, предназначен за уплътняване на стъклопакети, на свръзки в ламинирани стъкла, за остъкляване на фасадни съоръжения. Подходящ е за употреба върху естествени камъни и чувствит..
19.69 лв.
Без данък:19.69 лв.
Марка: DECOREX
Професионален пистолет от висококачествена стомана за инжектиране на химически анкер AKFIX C950 400ml PUR EPOXY, със сдвоени бутала. Характеристики:Висококачествена стомана, сдвоени бутала. Тегло: 1185 гр. Дължина: 350 мм. Ширина: 100 мм.Области на приложение:За химич..
60.59 лв.
Без данък:60.59 лв.
Марка: DECOREX
Пистолет за полиуретанов уплътнител Decorex 600 мл в опаковка тип салам. Олекотена конструкция, с алуминиевкорпус и прецизно придвижване на буталото. Пистолета е подходящ за професионална употреба. За уплътнители и силикони в опаковка тип салам до 600 мл.В онлайн магазин Dklux.com можете..
20.88 лв.
Без данък:20.88 лв.
Марка: DECOREXHD
дасфасфас дфЗдрав корпус 2 накрайника Ергономичен спусък За силикони и уплътнители в мека опаковка тип салам Капацитет на флакона: 600 млЕтикети:ПИСТОЛЕТИ,ЗА,СИЛИКОН,ПЯНА..
23.63 лв.
Без данък:23.63 лв.
Марка: TOPEX
Пистолет за полиуретанов уплътнител TOPEX 600 мл за опаковки тип салам, с алуминиев корпус, ергономичен спусък, прецизно придвижване на буталото. Пистолетът е подходящ за професионална употреба, чрез спусъка на пистолета може да регулирате количеството уплътнител, което вие е необходимо по врем..
26.28 лв.
Без данък:26.28 лв.
Марка: AKFIX
Неутрален силикон Akfix 900N 310 мл със специално предназначение при монтаж на огледала и стъклени витрини. Не причинява корозия. Подходящ за уплътняване на пукнатини и фуги в естествени камъни, мрамор, гранит и чувствителни метали (алуминий, цинк, мед). Akfix 900N не трябва да се използва в на..
10.98 лв.
Без данък:10.98 лв.
Марка: Premium
Мултифункционален силикон Premium на пръчки /лепило за топло лепене/, подходящ за залепване на различни нестопяеми при нагряване материали като керамика, стъкло, дърво, твърдо ПВЦ, OSB, метал, твърд картон, кожени изделия. Екологично чист, нетоксичен, без миризма и отговаря на изискванията за ..
20.80 лв.
Без данък:20.80 лв.
Марка: AKFIX
Санитарен силикон 100S Akfix е еластичен уплътнител за запълване на фуги в кухни, бани и помещения, където има наличие на влага, като резервоари и складове. Бързо и лесно полагане с помощта на пистолет, на предварително добре почистена повърхност. Лесно заглаждане след повърхностното втвърдяване от ..
9.89 лв.
Без данък:9.89 лв.
Марка: AKFIX
Термоустойчив силикон Akfix RTV HT300 е еластичен, ацетатен, бързовтвърдяващ се силикон с широк спъктър на приложение при уплътняване на помпи, скоростни кутии,мотори, климатични системи. Подходящ за всички нужди, където работната температура достига 300° С. Устойчив на вода и масла след втвърдяване..
12.08 лв.
Без данък:12.08 лв.
Марка: Premium
Мултифункционален силикон Premium на пръчки /лепило за топло лепене/, подходящ за залепване на различни нестопяеми при нагряване материали като керамика, стъкло, дърво, твърдо ПВЦ, OSB, метал, твърд картон, кожени изделия. Екологично чист, нетоксичен, без миризма и отговаря на изискванията за ..
3.50 лв.
Без данък:3.50 лв.
Марка: Premium
Мултифункционален силикон Premium на пръчки /лепило за топло лепене/, подходящ за залепване на различни нестопяеми при нагряване материали като керамика, стъкло, дърво, твърдо ПВЦ, OSB, метал, твърд картон, кожени изделия. Екологично чист, нетоксичен, без миризма и отговаря на изискванията за ..
6.97 лв.
Без данък:6.97 лв.
Марка: Premium
Мултифункционален силикон Premiuм на пръчки /лепило за топло лепене/, подходящ за залепване на различни нестопяеми при нагряване материали като керамика, стъкло, дърво, твърдо ПВЦ, OSB, метал, твърд картон, кожени изделия. Екологично чист, нетоксичен, без миризма и отговаря на изискванията за ..
6.97 лв.
Без данък:6.97 лв.
Марка: AKFIX
Мултифункционален силикон на пръчки HM 208, подходящ за залепване на различни нестопяеми при нагряване материали като керамика, стъкло, дърво, твърдо ПВЦ, OSB, метал, твърд картон, кожени изделия. Екологично чист, без миризма, постига най-добра адхезия при нагряване до 200°C, след обезпрашаване и по..
30.78 лв.
Без данък:30.78 лв.
Марка: Premium
Блестящ мултифункционален силикон на пръчки /лепило за топло лепене/, подходящ за залепване на различни нестопяеми при нагряване материали като керамика, стъкло, дърво, твърдо ПВЦ, OSB, метал, твърд картон, кожени изделия. Екологично чист, нетоксичен, без миризма и отговаря на изискванията за лепил..
2.95 лв.
Без данък:2.95 лв.
Марка: Premium
Цветен мултифункционален силикон на пръчки /лепило за топло лепене/, подходящ за залепване на различни нестопяеми при нагряване материали като керамика, стъкло, дърво, твърдо ПВЦ, OSB, метал, твърд картон, кожени изделия. Екологично чист, нетоксичен, без миризма и отговаря на изискванията за лепило..
2.57 лв.
Без данък:2.57 лв.
Марка: AKFIX
Термоустойчив силикон Akfix НТ300 червен 50 гр е висококачествен силиконов уплътнител, предназначен за уплътняване, слепване и поправки, където е необходима устойчивост на горещина. Номинална температурна устойчивост до 250˚C постоянна и максимална до 300˚C периодично, 100% силикон. Втвърдява с..
3.83 лв.
Без данък:3.83 лв.
Марка: AKFIX
Лесен за нанасяне Akfix 100Е блистер се отличава с широк спектър на приложение върху почти всички непорести материали като стъкло, керамика, дърво и др. Идеален при уплътняване и херметизация около врати и прозорци, за периферни уплътнения на кабелни канали и тръбопроводи. Akfix 100E не тр..
3.83 лв.
Без данък:3.83 лв.
Показани 1 от 24 | 29 (2 Страници)