Меню
Your Cart

Подово отопление

Подовото отопление е все по-предпочитан начин за отоплението на дома, офиса и други сгради и помещения.

Подовото отопление има редица предимства пред конвенционалните методи за отопление с радиатори, лири и конвектори, използващи циркулиращата топла вода в системата. Подовото отопление също се основава на циркулиращ топлоносител, но през поставена и вградена в пода тръба, която отдава топлината в подовата замазка. Излизайки от котела или камината, топлоносителя преминава през специфична колекторна група, от която тръгват различен брой отоплителни кръгове. Всеки кръг от подовото отопление има различен дебит, според своята дължина, така че да се получи равномерно разпределение на топлината. Този начин на отопление изисква прецизна регулация и изчисления за да се получи максимално добър ефект, но предимствата му са безспорни:
 - Вие получавате равномерно разпределение на топлината в цялата стая, най-важното предимство на подовото отопление. Може би ви се е случало отоплявайки се с радиатори, в стаята около тях да е топло, но в отдалечените краища температурата е значително по-ниска, особено ако помещението няма добра топлоизолация. С подовото отопление този проблем е решен, поради факта, че тръбите за подово се поставят равномерно из цялата стая. 
 - Друго важно предимство на подовото отопление е, че по този начин никога няма да имате проблем със студения под, независимо дали става въпрос за паркет, плочки или естествени каменни настилки. Благодарение на подовото отопление в стаите ще е винаги комфортно на краката. 
 - Избирайки този иновативен начин за отопление на дома, вие може да оползотворите по-добре пространствата в стаята. При подовото отопление не се налага да търсите място за отоплителни уреди - радиатори, лири, конвектори, а това значително разширява стаята. По-чуствително този проблем се усеща в жилищата с малки стаи, където мястото е ограничено.
 - Липсата на открити отоплителни тела предотвратява възможността някой да се опари или изгори (особено в случаите, когато има малки деца).
 - Ниска степен на износване.
 - Системата за подово отопление обикновено има висока степен на автоматизация и изисква минимум поддръжка.
За да сме максимално обективни в представянето на системите за подово отопление трябва да отбележим и факта, че изпълнението им е трудоемко и изисква висока степен на компетентност. На практика, за да изградите подовото отопление, трябва да започнете от нулата - да се положи изолация на пода, да се постави тръбата за подово, да се направи замазка от със специална топлопроводима структура и след това съответната настилка. А това е работа за основен ремонт или при изграждане на ново жилище. Доброто в случая е, че изградена с качествени материали, системата за подово отопление може да работи перфектно дълги години. 
ДК Лукс предлага компоненти и системи за подово отопление с високо качество и надеждност. Предлагаме произведени в Италия специализирани компоненти - колектори за подово отопление с дебитомери, колектори за ел, задвижка, цели колекторни групи, тръби за подово отопление и изолационни панели от най-висок клас. Доброто качество на изолационния панел и тръбата за подово отопление е от съществено значение, защото остават вградени в пода. Именно за това препоръчваме немската тръба за подово UNAVELD и италианските изолационни панели BLACKFLOOR. Тръбата за подово отопление UNAVELD гарантира висока степен на гъвкавост, топлопроводимост и здравина, а изолационните панели са с изключителна твърдост и отлични изолационни свойства. ДК Лукс предлага колектори за подово отопление на Италианския произвдител LUXOR, един от лидерите в производството на отоплителна техника. Колекторите за подово отопление са специфични продукти от висок клас - това са колекторите с дебитомери и такива предназначени за ел. задвижка. При нас ще откриете и самите ел. задвижки, както и цели колекторни групи.
ДК Лукс гарантира произхода и качеството на продуктите за подово отопление, като същевременно предлага изгодни цени!
Техническо описание на крайния елемент за подови колектори и колекторни групи:Материал: месинг Покритие: никелирано Присъединителен размер към колектора: 1" мъжка резба Дренажен кран: месинг, изход 3/4" (щуцер Ф12, тапа) Обезвъздушител: месинг, 1/2" Максимално работно налягане: 7bar Максим..
26.99 лв.
Без данък:26.99 лв.
Тръба за подово отопление Ф16 HERZ-Line PE-RT/EVOH/PE-RT Тръба за подово отопление Ф16 HERZ-Line PE-RT/EVOH/PE-RT
Най-продаван -15 %
Техническо описание на многослойната тръба за подово отопление HERZ-Line PE-RT/EVOH/PE-RT:Материал: PE-RT/EVOH/PE-RT Диаметър: Ф16 Дебелина на стената: 2мм Светъл отвор: 12мм Цвят: червен Точка на размекване: 115ºC Максимална работна температура: 90ºC Максимално работно налягане: 6bar..
1.69 лв. 1.99 лв.
Без данък:1.69 лв.
Тръба за подово отопление с кислородна бариера Ф16 SFIT SPAIN Тръба за подово отопление с кислородна бариера Ф16 SFIT SPAIN
Най-продаван -15 %
Техническо описание на тръбата за подово отопление SFIT SPAIN:Материал: PE-RT/EVOH/PE-RT Диаметър: Ф16 Дебелина на стената: 2мм Светъл отвор: 12мм Цвят: червен Точка на размекване: 112ºC Максимална работна температура: 90ºC Максимално работно налягане: 6barТръбата за подово отопл..
1.27 лв. 1.49 лв.
Без данък:1.27 лв.
Тръба за подово отопление с кислородна бариера Ф16 SFIT GERMANY Тръба за подово отопление с кислородна бариера Ф16 SFIT GERMANY
Най-продаван -13 %
Техническо описание на тръбата за подово отопление SFIT GERMANY:Материал: PE-RT/EVOH/PE-RT Диаметър: Ф16 Дебелина на стената: 2мм Светъл отвор: 12мм Цвят: червен Точка на размекване: 118ºC Максимална работна температура: 90ºC Максимално работно налягане: 6barТози модел тръба за п..
1.47 лв. 1.69 лв.
Без данък:1.47 лв.
Тръба за подово отопление UNIDELTA Ф16 PE-RT/EVOH
-18 %
Техническо описание на тръбата за подово отопление UNIDELTA Ф16Материал: PE-RT/EVOH Диаметър: Ф16 Дебелина на стената: 2мм Светъл отвор: 12мм Цвят: червен Точка на размекване: 124.5ºC Максимална работна температура: 100ºC Максимално работно налягане: 10barМногослойната тръба UNIDELTA ..
1.39 лв. 1.69 лв.
Без данък:1.39 лв.
Адаптор за многослойни тръби Ф16х3/4" EUROKONUS
-10 %
Адаптора за многослойни тръби Ф16х3/4" EUROKONUS е подходящ за свързването на многослойни тръби към колектори, кранове и друга подходяща арматура.Адаптор Ф16 с гайка 3/4" ЕВРОКОНУС е надежден компресионен фитинг, който има широко приложение в различни отоплителни инсталации - в изграждането на к..
3.49 лв. 3.89 лв.
Без данък:3.49 лв.
Адаптор за многослойни тръби Ф17х3/4" EUROKONUS
Ново
Адаптора за многослойни тръби Ф17х3/4" EUROKONUS е подходящ за свързването на многослойни тръби към колектори, кранове и друга подходяща арматура.Адаптор Ф17 с гайка 3/4" ЕВРОКОНУС е надежден компресионен фитинг, който има широко приложение в различни отоплителни инсталации - в изграждането на к..
4.99 лв.
Без данък:4.99 лв.
Направляваща дъга за многослойни тръби 90º
Ново
Направляващите дъги за многослойни тръби са специализиран фитинг, който се използва в изграждането на отоплителни и водопроводни инсталации и служи за направата на оптималния 90º ъгъл на тръбата.Тези фиксиращи колена са специално проектирани, за да осигурят максимално гладко ..
1.39 лв.
Без данък:1.39 лв.
Адаптора за многослойни тръби Ф20х3/4" EUROKONUS е подходящ за свързването на многослойни тръби към колектори, кранове и друга подходяща арматура.Адаптор Ф20 с гайка 3/4" ЕВРОКОНУС е надежден компресионен фитинг, който има широко приложение в различни отоплителни инсталации - в изграждането на к..
4.99 лв.
Без данък:4.99 лв.
APE многослойна тръба Ф16 с алуминиева вложка APE многослойна тръба Ф16 с алуминиева вложка
Най-продаван -25 %
Марка: APE
Технически характеристики на многослойната тръба Ф16 с марка APE:Състав: Омрежен полиетилен, алуминиева вложка Типология: PE-xB/AL/PE-xB Външен диаметър: Ф16 Вътрешен диаметър: Ф12 Тегло: 0.094 kg/m Алуминиев слой: 0.2мм, лазерно заварен Максимална работна температура: 95ºС Максимална пик..
1.49 лв. 1.99 лв.
Без данък:1.49 лв.
Обходна лента, самозалепваща за подово отопление
Най-продаван -17 %
ВАЖНО! Посочената цена е за 1 линеен метър!Периметралната (обходна) лента е важен компонент в изграждането на системите за подово отопление. Периметралната лента има основната роля да обира топлинното разширение на подовата замазка в системите за подово отопление. Топлинното разширение е физиче..
1.24 лв. 1.49 лв.
Без данък:1.24 лв.
Характеристики на такер плочата за подово отопление 30мм:Материал: EPS, WLG 040 (стиропор с висока плътност) Дебелина: 30мм Размер: 1м х 10м х 3см Предпазващо покривно фолио: тъкано фолио, с лепилен кант Разграфена решетка: 5см х 5см Приложение: изолационна подложка за полагане на тръб..
11.99 лв.
Без данък:11.99 лв.
Изолационен панел за подово отопление 14мм BLACKFLOOR (1.12м2)
Най-продаван
Техническо описание на изолационния панел за подово отопление BLACKFLOOR:Площ на панела: 1.12м2 Полезен размер на панела: Дължина/Ширина 1400/800мм Общ размер на панела: Дължина/Ширина 1450/850мм Дебелина на основата: 13.9мм (10мм стиропор+3.9мм покривен пласт) Обща височина с издатинит..
17.99 лв.
Без данък:17.99 лв.
Изолационен панел за подово отопление 24мм BLACKFLOOR (1.12м2)
Най-продаван
Техническо описание на изолационния панел за подово отопление BLACKFLOOR:Площ на панела: 1.12м2 Полезен размер на панела: Дължина/Ширина 1400/800мм Общ размер на панела: Дължина/Ширина 1450/850мм Дебелина на основата: 23.9мм(20мм стиропор+3.9мм покривен пласт) Обща височина с издатините..
19.99 лв.
Без данък:19.99 лв.
Изолационен панел за подово отопление 34мм BLACKFLOOR (1.12м2)
Най-продаван
Техническо описание и характеристики на изолационния панел за подово отопление BLACKFLOOR:Площ на панела: 1.12м2 Полезен размер на панела: Дължина/Ширина 1400/800мм Общ размер на панела: Дължина/Ширина 1450/850мм Дебелина на основата: 33.9мм(30мм стиропор+3.9мм покривен пласт) Обща висо..
21.99 лв.
Без данък:21.99 лв.
Такер машина за подово отопление
-18 %
Такер машината за тръби за подово отопление предлага ефективност, качество и изгодна цена. Подовото отопление на дома е съвременен и ефективен начин, който осигурява равномерно и оптимално разпределение на топлината в дома. При подовото отопление топлоизточника са тръби положени в подовата замазка...
229.99 лв. 279.99 лв.
Без данък:229.99 лв.
Скоби за такер машина за подово отопление 300 бр./кутия
-14 %
При изграждането на системи за подово отопление с изолация тип такер плоча или отражателно фолио е необходимо фиксирането на тръбите за подово посредством такер скобите.Такер скобите за тръби за подово отопление служат за фиксирането им към подложката или такер-плочата. За полагането на тръбите ..
18.99 лв. 21.99 лв.
Без данък:18.99 лв.
Електротермична задвижка НОРМАЛНО ЗАТВОРЕНА
-6 %
Технически параметри на електротермичната задвижка - нормално затворена:Присъединяване: М30*1,5 (стандарт за термовентили, колектори за задвижда и други. Тип: НОРМАЛНО ЗАТВОРЕНА Захранване: 230V Консумация на ел. енергия: 1.2W Клас защита: IP42 Работна температура: -25ºС +60ºСЕлектротер..
23.49 лв. 24.99 лв.
Без данък:23.49 лв.
Електротермична задвижка с РЪЧНА ФУНКЦИЯ
-17 %
Технически параметри на електротермичната задвижка нормално затворен тип с ръчна функция:Присъединяване: М30*1,5 (стандарт за термовентили, колектори за задвижда и други. Тип: НОРМАЛНО ЗАТВОРЕНА, с ръчна функция за отворено положение Захранване: 230V Консумация на ел. енергия: 2W Клас з..
24.99 лв. 29.99 лв.
Без данък:24.99 лв.
Технически характеристики на електротермичната задвижка SALUS от нормално затворен тип:Присъединяване: М30*1,5 (стандарт за термовентили, колектори за задвижка, зонови вентили и други термостатични клапани. Тип: НОРМАЛНО ЗАТВОРЕНА, лесна инсталация с функция FIRST OPEN Захранване: 230V К..
34.99 лв.
Без данък:34.99 лв.
Технически параметри на електротермичната задвижка SALUS от нормално отворен тип:Присъединяване: М30*1,5 (стандарт за термовентили, колектори за задвижка, зонови вентили и други термостатични клапани. Тип: НОРМАЛНО ОТВОРЕНА, лесна инсталация с функция FIRST OPEN Захранване: 230V Консумац..
32.99 лв.
Без данък:32.99 лв.
Помпена група GRUNDFOS UPM3 HYBRID 25-70 1" ПОДОВО ОТОПЛЕНИЕ
-11 %
Помпената група за подово отопление е специализиран продукт за този тип системи с включена циркулационна помпа GRUNDFOS HYBRID 25-70.Помпените групи за подово отопление представляват съвкупност от компоненти, необходими за правилното и ефективно функциониране на системата за подово отопление. В ..
489.99 лв. 549.99 лв.
Без данък:489.99 лв.
Помпената група TACOFLOW2 е продукт проектиран за системи за подово отопление произведен в Германия.Помпените групи за подово отопление представлява набор от компоненти, необходими за правилното и ефективно функциониране на системата за подово отопление. Всичко това е събрано в компакта форма.&n..
549.99 лв.
Без данък:549.99 лв.
Марка: Itap
Колекторна група с неръждаеми колектори за подово отопление с два кръга - техническо описание:- 1 връщащ колектор от неръждаема стомана AISI 304L, 2 извода със затварящи клапани, предназначен основно за електротермична задвижка - 1 разходен колектор с дебитомери от неръждаема стомана AISI 304L,..
109.99 лв.
Без данък:109.99 лв.
Показани 1 от 24 | 75 (4 Страници)