Меню
Your Cart

Подово отопление

Подовото отопление е все по-предпочитан начин за отоплението на дома, офиса и други сгради и помещения.

Подовото отопление има редица предимства пред конвенционалните методи за отопление с радиатори, лири и конвектори, използващи циркулиращата топла вода в системата. Подовото отопление също се основава на циркулиращ топлоносител, но през поставена и вградена в пода тръба, която отдава топлината в подовата замазка. Излизайки от котела или камината, топлоносителя преминава през специфична колекторна група, от която тръгват различен брой отоплителни кръгове. Всеки кръг от подовото отопление има различен дебит, според своята дължина, така че да се получи равномерно разпределение на топлината. Този начин на отопление изисква прецизна регулация и изчисления за да се получи максимално добър ефект, но предимствата му са безспорни:
 - Вие получавате равномерно разпределение на топлината в цялата стая, най-важното предимство на подовото отопление. Може би ви се е случало отоплявайки се с радиатори, в стаята около тях да е топло, но в отдалечените краища температурата е значително по-ниска, особено ако помещението няма добра топлоизолация. С подовото отопление този проблем е решен, поради факта, че тръбите за подово се поставят равномерно из цялата стая. 
 - Друго важно предимство на подовото отопление е, че по този начин никога няма да имате проблем със студения под, независимо дали става въпрос за паркет, плочки или естествени каменни настилки. Благодарение на подовото отопление в стаите ще е винаги комфортно на краката. 
 - Избирайки този иновативен начин за отопление на дома, вие може да оползотворите по-добре пространствата в стаята. При подовото отопление не се налага да търсите място за отоплителни уреди - радиатори, лири, конвектори, а това значително разширява стаята. По-чуствително този проблем се усеща в жилищата с малки стаи, където мястото е ограничено.
 - Липсата на открити отоплителни тела предотвратява възможността някой да се опари или изгори (особено в случаите, когато има малки деца).
 - Ниска степен на износване.
 - Системата за подово отопление обикновено има висока степен на автоматизация и изисква минимум поддръжка.
За да сме максимално обективни в представянето на системите за подово отопление трябва да отбележим и факта, че изпълнението им е трудоемко и изисква висока степен на компетентност. На практика, за да изградите подовото отопление, трябва да започнете от нулата - да се положи изолация на пода, да се постави тръбата за подово, да се направи замазка от със специална топлопроводима структура и след това съответната настилка. А това е работа за основен ремонт или при изграждане на ново жилище. Доброто в случая е, че изградена с качествени материали, системата за подово отопление може да работи перфектно дълги години. 
ДК Лукс предлага компоненти и системи за подово отопление с високо качество и надеждност. Предлагаме произведени в Италия специализирани компоненти - колектори за подово отопление с дебитомери, колектори за ел, задвижка, цели колекторни групи, тръби за подово отопление и изолационни панели от най-висок клас. Доброто качество на изолационния панел и тръбата за подово отопление е от съществено значение, защото остават вградени в пода. Именно за това препоръчваме немската тръба за подово UNAVELD и италианските изолационни панели BLACKFLOOR. Тръбата за подово отопление UNAVELD гарантира висока степен на гъвкавост, топлопроводимост и здравина, а изолационните панели са с изключителна твърдост и отлични изолационни свойства. ДК Лукс предлага колектори за подово отопление на Италианския произвдител LUXOR, един от лидерите в производството на отоплителна техника. Колекторите за подово отопление са специфични продукти от висок клас - това са колекторите с дебитомери и такива предназначени за ел. задвижка. При нас ще откриете и самите ел. задвижки, както и цели колекторни групи.
ДК Лукс гарантира произхода и качеството на продуктите за подово отопление, като същевременно предлага изгодни цени!
Тръба за подово отопление с кислородна бариера Ф16 THERMOLUX Тръба за подово отопление с кислородна бариера Ф16 THERMOLUX
Най-продаван -9 %
Тръбата за подово отопление Ф16 представлява многослойна тръба с кислородна бариера с червен цвят и високо качество. Многослойната тръба Ф16 с червен цвят представлява качествен продукт, който има широко приложение в системите за подово отопление. Тръбата за подово отопление притежава&nbs..
0.99 лв. 1.09 лв.
Без данък:0.99 лв.
Тръба за подово отопление с кислородна бариера Ф16 SFIT SPAIN Тръба за подово отопление с кислородна бариера Ф16 SFIT SPAIN
Най-продаван -13 %
Висококачествена тръба за подово отопление произведена в Испания. Многослойната тръба Ф16 SFIT SPAIN представлява качествен продукт, произведен в Испания. Тръбата е специално разработена за подово отопление и има всички необходими качества на този продукт - гъвкавост и еластичност, здравина, т..
1.11 лв. 1.27 лв.
Без данък:1.11 лв.
Тръба за подово отопление с кислородна бариера Ф16 SFIT GERMANY Тръба за подово отопление с кислородна бариера Ф16 SFIT GERMANY
Най-продаван -14 %
Висококачествена тръба за подово отопление произведена в Германия. Многослойната тръба Ф16 модел SFIT GERMANY представлява продукт за подово отопление с перфектно качество и надеждност. Това е висок клас многослойна тръба Ф16, специално разработена такъв тип инсталации и има всички необхо..
1.20 лв. 1.39 лв.
Без данък:1.20 лв.
Тръба за подово отопление UNAVELD Ф16 многослойна Тръба за подово отопление UNAVELD Ф16 многослойна
Най-продаван
Тръбата за подово отопление UNAVELD Ф16 представлява многослойна тръба с кислородна бариера, изработена по иновативна технология. Многослойната тръба UNAVELD е висококачествена и изключително устойчива на прегъване и износване тръба, която намира широко приложение в различни отоплителни и водоснабд..
1.27 лв.
Без данък:1.27 лв.
Адаптор за многослойни тръби Ф16х3/4" EUROKONUS
Ново
Адаптора за многослойни тръби Ф16х3/4" EUROKONUS е подходящ за свързването на многослойни тръби към колектори, кранове и друга подходяща арматура.Адаптор Ф16 с гайка 3/4" ЕВРОКОНУС е надежден компресионен фитинг, който има широко приложение в различни отоплителни инсталации - в изграждането на к..
3.59 лв.
Без данък:3.59 лв.
Скоби за такер машина за подово отопление 100 бр.
-13 %
Такер скобите за тръби за подово отопление служат за фиксирането им към подложката или изолационния панел на системата. За полагането на тръбите се използва такер машина, която забива такер скобите към пода, с което те фиксират неподвижно тръбата за подово отопление. Такер скобите са изработени от з..
5.19 лв. 5.99 лв.
Без данък:5.19 лв.
Електронния термостат с цифров дисплей е съвременно решение за контрол и автоматизация на отоплението в дома и офиса.Този модел електронен термостат предлага възможност за автоматизация и програмируемо отопление. Един компактен дигитален термостат с голям и удобен цифров дисплей, който предлага ..
39.99 лв.
Без данък:39.99 лв.
Такер машина за подово отопление
-11 %
Такер машината за тръби за подово отопление предлага ефективност, качество и изгодна цена. Подовото отопление на дома е съвременен и ефективен начин, който осигурява равномерно и оптимално разпределение на топлината в дома. При подовото отопление топлоизточника са тръби положени в подовата замазка...
249.99 лв. 279.99 лв.
Без данък:249.99 лв.
Обходна лента, самозалепваща за подово отопление
Най-продаван -17 %
ВАЖНО! Посочената цена е за 1 линеен метър!Периметралната (обходна) лента е важен компонент в изграждането на системите за подово отопление.Периметралната лента има основната роля да обира топлинното разширение на подовата замазка в системите за подово отопление. Топлинното разширение е физичен зако..
0.99 лв. 1.19 лв.
Без данък:0.99 лв.
Изолационен панел за подово отопление 14мм BLACKFLOOR (0.96м2)
-4 %
Техническо описание на изолационния панел за подово отопление:Площ на панела: 0.96м2 Полезен размер на панела: Дължина/Ширина 1200/800мм Общ размер на панела: Дължина/Ширина 1250/850мм Дебелина на основата: 13.9мм Обща височина с издатините: 33мм Размер на тръбата: Ф16-Ф17  В..
17.29 лв. 17.99 лв.
Без данък:17.29 лв.
Изолационен панел за подово отопление 24мм BLACKFLOOR (0.96м2)
Най-продаван -5 %
Техническо описание на изолационния панел за подово отопление:Площ на панела: 0.96м2 Полезен размер на панела: Дължина/Ширина 1200/800мм Общ размер на панела: Дължина/Ширина 1250/850мм Дебелина на основата: 23.9мм Обща височина с издатините: 43мм Размер на тръбата: Ф16-Ф17  В..
17.99 лв. 18.99 лв.
Без данък:17.99 лв.
Изолационен панел за подово отопление 34мм BLACKFLOOR (0.96м2)
-5 %
Техническо описание на изолационния панел за подово отопление:Площ на панела: 0.96м2 Полезен размер на панела: Дължина/Ширина 1200/800мм Общ размер на панела: Дължина/Ширина 1250/850мм Дебелина на основата: 33.9мм Обща височина с издатините: 53мм Размер на тръбата: Ф16-Ф17  В..
18.99 лв. 19.99 лв.
Без данък:18.99 лв.
Електротермична задвижка с ръчна функция FORNARA
-20 %
Електротермичната задвижка представлява контролно-регулиращ уред с основно приложение в автоматизацията на отоплителния процес. С развитието на технологиите и в забързаното ежедневие все по-предпочитано и лесно достъпно става приложението на различни интелигентни и автономни системи както в дома, т..
23.99 лв. 29.99 лв.
Без данък:23.99 лв.
Помпената група за подово отопление е специализиран продукт за този тип системи с помпа GRUNDFOS HYBRID 25-70.Помпените групи за подово отопление представлява набор от компоненти, необходими за правилното и ефективно функциониране на системата за подово отопление. Всичко това е събрано в компакт..
449.99 лв.
Без данък:449.99 лв.
Колекторна група за подово отопление - 2 ИЗВОДА 1"х3/4" EUROKONUS
Ново
Марка: Itap
Колекторната група за подово отопление включва комплект неръждаеми колектори - за ел. задвижка и дебитомер 1" х 3/4" ЕВРОКОНУС и фиксиращи скоби.Колекторната група с разпределители от неръждаема стомана е интегрирано решение за различни отоплителни инсталации, основно предназначена за системите ..
79.99 лв.
Без данък:79.99 лв.
Колекторна група за подово отопление - 3 ИЗВОДА 1"х3/4" EUROKONUS
Ново
Марка: Itap
Колекторната група за подово отопление включва комплект неръждаеми колектори - за ел. задвижка и дебитомер 1" х 3/4" ЕВРОКОНУС и фиксиращи скоби.Колекторната група с разпределители от неръждаема стомана е интегрирано решение за различни отоплителни инсталации, основно предназначена за системите ..
114.99 лв.
Без данък:114.99 лв.
Колекторна група за подово отопление - 4 ИЗВОДА 1"х3/4" EUROKONUS
Ново
Марка: Itap
Колекторната група за подово отопление включва комплект неръждаеми колектори - за ел. задвижка и дебитомер 1" х 3/4" ЕВРОКОНУС и фиксиращи скоби.Колекторната група с разпределители от неръждаема стомана е интегрирано решение за различни отоплителни инсталации, основно предназначена за системите ..
139.99 лв.
Без данък:139.99 лв.
Колекторна група за подово отопление - 5 ИЗВОДА 1"х3/4" EUROKONUS
Ново
Марка: Itap
Колекторната група за подово отопление включва комплект неръждаеми колектори - за ел. задвижка и дебитомер 1" х 3/4" ЕВРОКОНУС и фиксиращи скоби.Колекторната група с разпределители от неръждаема стомана е интегрирано решение за различни отоплителни инсталации, основно предназначена за системите ..
174.99 лв.
Без данък:174.99 лв.
Колекторна група за подово отопление - 6 ИЗВОДА 1"х3/4" EUROKONUS
Ново
Марка: Itap
Колекторната група за подово отопление включва комплект неръждаеми колектори - за ел. задвижка и дебитомер 1" х 3/4" ЕВРОКОНУС и фиксиращи скоби.Колекторната група с разпределители от неръждаема стомана е интегрирано решение за различни отоплителни инсталации, основно предназначена за системите ..
204.99 лв.
Без данък:204.99 лв.
Колекторна група за подово отопление - 7 ИЗВОДА 1"х3/4" EUROKONUS
Ново
Марка: Itap
Колекторната група за подово отопление включва комплект неръждаеми колектори - за ел. задвижка и дебитомер 1" х 3/4" ЕВРОКОНУС и фиксиращи скоби.Колекторната група с разпределители от неръждаема стомана е интегрирано решение за различни отоплителни инсталации, основно предназначена за системите ..
239.99 лв.
Без данък:239.99 лв.
Колекторна група за подово отопление - 8 ИЗВОДА 1"х3/4" EUROKONUS
Ново
Марка: Itap
Колекторната група за подово отопление включва комплект неръждаеми колектори - за ел. задвижка и дебитомер 1" х 3/4" ЕВРОКОНУС и фиксиращи скоби.Колекторната група с разпределители от неръждаема стомана е интегрирано решение за различни отоплителни инсталации, основно предназначена за системите ..
279.99 лв.
Без данък:279.99 лв.
Колекторна група за подово отопление - 9 ИЗВОДА 1"х3/4" EUROKONUS
Ново
Марка: Itap
Колекторната група за подово отопление включва комплект неръждаеми колектори - за ел. задвижка и дебитомер 1" х 3/4" ЕВРОКОНУС и фиксиращи скоби.Колекторната група с разпределители от неръждаема стомана е интегрирано решение за различни отоплителни инсталации, основно предназначена за системите ..
304.99 лв.
Без данък:304.99 лв.
Колекторна група за подово отопление - 10 ИЗВОДА 1"х3/4" EUROKONUS
Ново
Марка: Itap
Колекторната група за подово отопление включва комплект неръждаеми колектори - за ел. задвижка и дебитомер 1" х 3/4" ЕВРОКОНУС и фиксиращи скоби.Колекторната група с разпределители от неръждаема стомана е интегрирано решение за различни отоплителни инсталации, основно предназначена за системите ..
344.99 лв.
Без данък:344.99 лв.
Колекторите за електротермични задвижки са иновативен продукт с висока степен на автоматизация, намиращ широко приложение в системите за подово отопление. Месинговите колектори за ел. задвижки са съвременно решение за автоматизирано управление на отоплителния процес в различни системи и най-вече - ..
48.49 лв.
Без данък:48.49 лв.
Показани 1 от 24 | 43 (2 Страници)
Този сайт използва бисквитки. Научете повече.