Ние използваме бисквитки, за да подобрим Вашето изживяване докато сте наши гости. Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате с това. Повече информация може да намерите тук: Политика за изпозлване на бисквитки
Категории

Тръба с алуминиева вложка ф16 за отоплителни инсталации

Цена 0.85 лв. за Тръба с алуминиева вложка ф16 за отоплителни инсталации - Многослойна тръба с алуминиева вложка (5011016 от ) в раздел Pex-Al-Pex тръби
Харесан от: 6037 Модел: Многослойна тръба с алуминиева вложка
SKU: 5011016
Наличност: Наличен
0.85 лв.
Бр: ПОРЪЧАЙ

Тръба с алуминиева вложка ф16 за отоплителни инсталации - 5011016

Многослойна тръба с подсилен алуминиев слой, предназначена за изграждане на отоплителни системи.

Полиетиленова тръба с алуминиев слой PEX-AL-PEX. Предимството на полиетиленовеите тръби с алуминиева вложка е във взаимно компенсиращите се качества на алуминия и пластмасата. Негативните свойства на метала, като например корозия, токсичност и високи загуби на налягане се компенсират от полиетилена, който изолира алуминиевата вложка от взаимодействие с външната среда или флуида на отоплителната система, а негативните качества на пластмасата (пропускане на кислород и топлинно разширение и неустойчивост) се компенсират от алуминиевата вложка. Тези тръби за парно се отличават с добри топлофизични характеристики, като максималното работно налягане на тръбите за отопление е до 10 атмосфери, а максималната работна температура е 95 С. 

Тръбата с алуминиева вложка може да се използва както за студена, така и за топла вода. Приложението на тръбите с алуминиев слой е разнообразно - основно се използват в изграждането на отоплителни системи и парни инсталации, но намират широко приложение и във водоснабдяването. Между вътрешния и външния слой пластмаса на тръбата за парно се намира подсилен алуминиев слой, които компенсира топлинното разширение, а поради минималното триене и гладка вътрешна повърхност се осигурява много добра пропускателна способност на водата.
Слоят от полиетилен защитава алуминиевия слой от преминаването на агресивни течности, като поддържа и добра степен на хигиеничност. Тези тръби за отопление имат много ниска топлопроводимост и химическа чувствителност, както и добри звукоизолиращи свойства. Многослойните тръби не се препоръчват за отоплителни инсталации, в които е възможно замръзване на водата поради възможни необратими изменения в системата. Необходимо условие за правилното функциониране на системата е да не се допуска прегряване на котела или камината, защото това може да доведе до стопяване на вътрешния ПЕ слой на многослойната тъба.

Тръбите за парно и отоплителни системи се свързват с другите елементи на отоплителната система посредством фитинги за отопление, които може да разгледате в категорията.

ДК Лукс предлага широка гама от тръби с алуминиева вложка, както фитинги и адаптори за тях.

Можете да разгледате нашите предложения в категорията Тръби с алуминиева вложка и фитинги.

Няма мнения за този продукт.

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение:Важно: HTML is not translated!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: