Меню
Your Cart

Медни тръби

Медните тръби са един специфичен продукт, който има голямо приложение в отоплителните, климатични и други системи.

По своите характеристики медта има уникални качества, което прави медните тръби високо ценени и дори незаменими при изграждането на отоплителни системи, климатизация и слънчеви инсталации, както и в газопреносната мрежа. Медните тръби имат както индустриално приложение – различни промишлени инсталации, автомобилостроенето, климатична и хладилна техника, също така се използва медна тръба за парно и за битови нужди.

Използването на медна тръба повишава значително надеждността и сигурността на системата. Медта е позната на хората от много дълго време и се използва в изграждането на тези инсталации и въпреки, че се използват заместители на медните тръби, те отстъпват по своята дълготрайност и надеждност. На практика една тръбна инсталация, изградена с медни тръби е вечна. Медната тръба има висока издръжливост на механични въздействия, устойчива е на високи и ниски температури, на практика не се влияе от атмосферни условия, не корозира и не загубва качествата си с времето. Медна тръба може да се използва и за водоснабдителни системи, тъй като тя не отделя токсични вещества и възпрепятства развитието на бактерии. Медните тръби са предпочитан продукт за изграждането на слънчеви инсталации, използват се както за изграждането на тръбния път, така и в направата на слънчевите колектори. Безспорно са предпочитан продукт във всяка една отоплителна система – използват се както при котли на дърва и въглища, така и при пелетни съоръжения или други отоплителни уреди използващи водна риза. При отоплителните и соларни системи най-ценена е устойчивостта на медната тръба към високи температури и налягане, което дава важно предимство пред застъпените напоследък пластмасови тръби (ППР, Pex-Al-Pex и други). Устойчивостта на ръжда и дълговечността на медните тръби за парно и тръбни системи пък дават основното предимство пред стоманените тръби, които са по-евтина алтернатива, но и сериозен компромис в надеждността и качественото изпълнение. Въпреки тяхната универсалност, най-използвани са медните тръби за парно - различните видове локални и централни отоплителни системи използващи топла и гореща вода.

Предимства и качества на медните тръби:

Медните тръби  са високоустойчиви на химични реакции, което ги прави почти универсален материал за тръбопроводи. Медните тръби не корозират и следователно имат дълъг експлоатационен срок. Медта спрямо другите материали от които се правят тръби има ниско температурно разширение и е устойчива на високи температури и температурни амплитуди – това позволява да се използва както в хладилни и климатични инсталации, така и за отопление и соларни системи. Медните тръби са ковки и пластични, понасят огъване и усукване в голяма степен. Медната тръба е устойчива и не се разрушава от ултравиолетови лъчи, което не може да се каже за по-голяма част от пластмасите. Медните тръби издържат на високо налягане – поради еластичността и здравината на материала. Това дава възможност и за много висока пропускателна способност – високия дебит идва от факта на относително тънката стена на медната тръба и големия вътрешен диаметър спрямо общия диаметър на тръбата. Не на последно място – тръбите от мед са огнеупорни, не съществува риск от пожар, разтапяне, запалване на тръбите и флуида в тях.

ДК Лукс предлага различни видове медна тръбатвърда медна тръба на пръти, мека медна тръба за климатизация и пластмасова тръба с медна вложка. Размерите на медните тръби, които предлагаме варират в широки граници от Ф6 до Ф54. ДК Лукс предлага медните тръби на цена изгодна за всеки.

При изграждането на отоплителни и климатични инсталации с медни тръби се използват и различни медни фитинги, както и заваръчни консумативи. При нас ще намерите ниски цени и разнообразие от медни колена, тройници, редукции, муфи и всичко необходимо за свързването и запояването на тръбите.
Адапторите за медни тръби са предназначени за направата на бързи компресионни връзки с медни тръби и различни компоненти в отоплителната система.Адаптора за медни тръби Ф15х24*19 предлага възможност за бърза свръзка на медни тръби с радиаторни кранове, фитинги 24*19 и различни колекторни групи. ..
2.89 лв.
Без данък:2.89 лв.
Адапторите за медни тръби са предназначени за направата на бързи компресионни връзки с медни тръби и различни компоненти в отоплителната система.Адаптора за медни тръби Ф18х24*19 предлага възможност за бърза свръзка на медни тръби с радиаторни кранове, фитинги 24*19 и различни колекторни групи. ..
3.69 лв.
Без данък:3.69 лв.
Твърдата медна тръба Ф15 х 0.7мм се предлага на пръти с дължина 3 метра.Медната тръба Ф15 е предпочитан продукт, с който се изграждат различни тръбни системи. Медната тръба Ф15х0.7мм е подходяща за използване в отоплителни системи, слънчеви колектори и инсталации, климатични и водопреносни систе..
8.89 лв.
Без данък:8.89 лв.
Твърдата медна тръба Ф15 х 1,0мм се предлага на тръби с дължина 3м.Медните тръби са универсален индустриален продукт, с който се изграждат различни тръбни системи с индустриално или битово предназначение. Медната тръба Ф15х1.0мм е подходяща за използване в отоплителни системи..
12.19 лв.
Без данък:12.19 лв.
Твърдата медна тръба Ф18 х 0.7мм е широко използван размер с дължина на тръбата 3 метра.Медната тръба Ф18 е доказан във времето надежден и сигурен продукт, с който се изграждат различни тръбни системи. Медната тръба Ф18х0.7мм е широко използвана в най-различни ..
10.79 лв.
Без данък:10.79 лв.
Медната тръба Ф18 х 1,0мм е дебелостенна медна тръба с дължина 3м.Медните тръби Ф18 имат широко приложение при изгражднето на различни тръбни системи от битов или индустриален характер. Медната тръба Ф18х1.0мм е дебелостенна медна тръба, подходяща за използване в различен тип..
14.69 лв.
Без данък:14.69 лв.
Меднните тръби Ф22 х 0.7мм са едни от най-използваните медни тръби и се предлагат от ДК Лукс на тръби от 3 метра.Медните тръби Ф22 са надежден и сигурен вариант за изграждането на почти всякакъв вид тръбни системи. Медната тръба Ф22х0.7мм е широко използвана в най-различни&nb..
13.39 лв.
Без данък:13.39 лв.
Медната тръба Ф22 х 1,0мм е дебелостенна медна тръба с дължина 3м.Медните тръби Ф22 имат широко приложение при изгражднето на различни тръбни системи от битов или индустриален характер. Медната тръба Ф22х1.0мм е дебелостенна медна тръба, подходяща за използване в различе..
18.19 лв.
Без данък:18.19 лв.
Меднните тръби Ф28х 0.8мм са широко използвани в отоплителните системи и се предлагат от ДК Лукс на изгодни цени.Медните тръби Ф28 са надежден и сигурен вариант за изграждането на почти всякаквъв вид тръбни системи. Медната тръба Ф28х0.8мм е широко използвана в най-различни&n..
19.49 лв.
Без данък:19.49 лв.
Медната тръба Ф28 х 1,0мм е дебелостенна медна тръба с дължина 3м.Медните тръби Ф28 имат широко приложение при изгражднето на различни тръбни системи от битов или индустриален характер. Медната тръба Ф28х1.0мм е дебелостенна медна тръба, подходяща за използване в различе..
23.49 лв.
Без данък:23.49 лв.
Меднните тръби Ф35х1мм са широко използвани в отоплителните системи и се предлагат от ДК Лукс на изгодни цени.Медните тръби Ф35 са надежден и сигурен вариант за изграждането на почти всякаквъв вид тръбни системи. Медната тръба Ф35х1мм е широко използвана в най-различни о..
29.99 лв.
Без данък:29.99 лв.
Медната тръба Ф42 х 1,0мм е дебелостенна медна тръба с дължина 3м.Медните тръби Ф42 имат широко приложение при изгражднето на различни тръбни системи от битов или индустриален характер. Медната тръба Ф42х1.0мм е дебелостенна медна тръба, подходяща за използване в различе..
35.99 лв.
Без данък:35.99 лв.
Медната капа Ф15 е предназначена за запояване към медни тръби.Медната капа представлява меден фитинг, който служи за затапване на медна тръба. Капата за медни тръби се предлага в различни размери. Тази серия медни капи и другите фитинги се запояват, като създават ед..
1.25 лв.
Без данък:1.25 лв.
Медната капа Ф18 е предназначена за запояване към медни тръби.Медната капа представлява меден фитинг, който служи за затапване на медна тръба. Капата за медни тръби се предлага в различни размери. Тази серия медни капи и другите фитинги се запояват, като създават ед..
1.45 лв.
Без данък:1.45 лв.
Медната капа Ф22 е предназначена за запояване към медни тръби.Медната капа представлява меден фитинг, който служи за затапване на медна тръба. Капата за медни тръби се предлага в различни размери. Тази серия медни капи и другите фитинги се запояват, като създават ед..
2.55 лв.
Без данък:2.55 лв.
Медната капа Ф28 е предназначена за запояване към медни тръби.Медната капа представлява меден фитинг, който служи за затапване на медна тръба. Капата за медни тръби се предлага в различни размери. Тази серия медни капи и другите фитинги се запояват, като създават ед..
4.73 лв.
Без данък:4.73 лв.
Медната капа Ф35 е предназначена за запояване към медни тръби.Медната капа представлява меден фитинг, който служи за затапване на медна тръба. Капата за медни тръби се предлага в различни размери. Тази серия медни капи и другите фитинги се запояват, като създават ед..
13.80 лв.
Без данък:13.80 лв.
Медната капа Ф42 е предназначена за запояване към медни тръби.Медната капа представлява меден фитинг, който служи за затапване на медна тръба. Капата за медни тръби се предлага в различни размери. Тази серия медни капи и другите фитинги се запояват, като създават ед..
15.19 лв.
Без данък:15.19 лв.
Медната капа Ф54 е предназначена за запояване към медни тръби.Медната капа представлява меден фитинг, който служи за затапване на медна тръба. Капата за медни тръби се предлага в различни размери. Тази серия медни капи и другите фитинги се запояват, като създават ед..
22.29 лв.
Без данък:22.29 лв.
Медната муфа модел Ф10 е предназначена за запояване и свръзка на медни тръби.Медната муфа представлява права връзка за медни тръби с женско женско присъединяване. Медната муфа и другите фитинги от тази серия са предназначени за запояване. Чрез запояването на медните фитинги и тръби се получ..
0.56 лв.
Без данък:0.56 лв.
Медната муфа модел Ф12 е предназначена за запояване и свръзка на медни тръби.Медната муфа представлява права връзка за медни тръби с женско женско присъединяване. Медната муфа и другите фитинги от тази серия са предназначени за запояване. Чрез запояването на медните фитинги и тръби се получ..
0.31 лв.
Без данък:0.31 лв.
Медната муфа модел Ф15 е предназначена за запояване и свръзка на медни тръби.Медната муфа представлява права връзка за медни тръби с женско женско присъединяване. Медната муфа и другите фитинги от тази серия са предназначени за запояване. Чрез запояването на медните фитинги и тръби се получ..
0.48 лв.
Без данък:0.48 лв.
Медната муфа модел Ф16 е предназначена за запояване и свръзка на медни тръби.Медната муфа представлява права връзка за медни тръби с женско женско присъединяване. Медната муфа и другите фитинги от тази серия са предназначени за запояване. Чрез запояването на медните фитинги и тръби се получ..
0.40 лв.
Без данък:0.40 лв.
Медната муфа модел Ф18 е предназначена за запояване и свръзка на медни тръби.Медната муфа представлява права връзка за медни тръби с женско женско присъединяване. Медната муфа и другите фитинги от тази серия са предназначени за запояване. Чрез запояването на медните фитинги и тръби се получ..
0.69 лв.
Без данък:0.69 лв.
Показани 1 от 24 | 146 (7 Страници)
Този сайт използва бисквитки. Научете повече.