Филтър

Неръждаеми връзки и тръби

Гъвкавите неръждаеми връзки и гофрирани тръби имат широко приложение в много сфери от бита и промишлеността.

Гофрираната неръждаема тръба и гъвкавите неръждаеми връзки, които се правят от нея имат редица предимства, които обуславят широкото им използване в изграждането на соларни системи, водопроводни и отоплителни инсталации, в хранително-вкусовата промишленост, за климатизация и газоснабдяване, в различни промишлени и технологични инсталации. Неръждаемата стомана като материал има ценни физико-химични свойства, благодарение на които гофрираните неръждаеми тръби са предпочитано решение, гарантиращо качество, надеждност и сигурност. Гофрираните неръждаеми тръби имат специфична оребрена структура, която им придава гъвкавост, изключителна здравина и устойчивост. Гъвкавите връзки от неръждаема тръба превъзхождат в много отношения алтернативните решения. Сред многото предимства на гъвкавата неръждаема тръба и връзките произведени от нея можем да изброим високата устойчивост на корозия, екстремни температури, механични и химични въздействия и високо налягане, което осигурява дълъг експлоатационен срок. Гофрираната структура на гъвкавите неръждаеми връзки дава добър радиус на огъване, компенсира линейното разширение при температурни колебания и запазва непроменен вътрешния диаметър на тръбата. Гофрираните неръждаеми тръби компенсират и вибрации, което в много инсталации е изключително важно за ефективната им и безаварийна работа. Не на последно място е високата степен на хигиеничност, което не позволява развитие на бактерии. Неръждаемата стомана не променя свойствата и качествата на флуидите..

С гъвкава неръждаема тръба и връзки може да свързвате бойлери, смесители, перални, миялни и други домакински уреди, тоалетни казанчета и други връзки използвани във водопровода. В сферата на отоплението гофрирани неръждаеми тръби се използват за монтаж на котли, камини, радиатори, бойлери, разширителни съдове и други компоненти. Издръжливостта на високи температури и налягане ги прави първи избор за свързването на слънчеви колектори и в изгражането на соларни системи. Гофрирани неръждаеми връзки се използват и в газовите инсталации, противопожарни системи, в хранително-вкусовата промишленост, различни промишлени системи и други.
ДК Лукс предлага гофрирана неръждаема тръба и различни по размер и диаметър гъвкави неръждаеми връзки, произведени от нея. При нас ще намерите и разтегателни неръждаеми връзки, както и професионални инструменти за работа с гофрирана неръждаема тръба.