Меню
Your Cart

Разширителни съдове

ДК Лукс предлага широка гама разширителни съдове за различни по тип и обхват отоплителни системи на изгодни цени.

Разширителния съд е важна и отговорна част от всяка една отоплителна система, независимо от нейното устройство и особености. Основната функция на разширителните съдове е да поемат разширяването на водата в системата, породено от температурната разлика. При загряване водата, както всяко едно вещество увеличава своя обем и е необходимо това да бъде компенсирано по някакъв начин - именно за това е необходим разширителен съд, който  има различно устройство според типа на системата, в която се използва. Разширителният съд спомага за правилното и ефективно функциониране на системата. Обирайки топлинното разширение, се избягва изхвърлянето на вода от системата и последващо доливане. По този начин тя се херметизира и се изолира от външни фактори. Мембраната на съда не допуска навлизане на кислород, който би могъл да причини корозия на металните елементи.

Ние в ДК Лукс сме подбрали различни модели и марки разширителни съдове - при нас ще намерите разширителни съдове за затворена система, разширителни съдове за отворена система, разширителни съдове за соларни и слънчеви системи, както и хидрофорни разширителни съдове с малко по-различно приложение. ДК Лукс предлага изгодни цени за различни марки разширителни съдове - избрали сме за Вас продуктите на различни български и европейски производители.

Разширителните съдове за затворена система (мембранни разширителни съдове), които предлагаме са с марката Zilmet - италиански производител и доказано име в областта на производството на мембранни разширителни съдове. Може да избирате разширители според нуждите на Вашата инсталация от 5l до 500l. Предлагаме възможност и за поръчка на по-големи по обем разширителни съдове. Моделите за затворен тип система са разширителни съдове под налягане - съда е херметически затворен под налягане. Мембраната в него е свързана с отоплителната система и обира топлинното разширение на водата в нея. При спадане на температурата на водата, под действие на налягането в съда, мембраната избутва водата отново в системата. Водата в отоплителната система няма досег със стените на разширителния съд, а само с мембраната. По този начин съда е защитен от корозия. Мембранните разширителни съдове са един от най-използваните модели в отоплителните системи. Тяхното качество е важно, защото гарантира безпроблемната и безопасна работа на една отоплителна инсталация.

Разширителните съдове за отворен тип система (без налягане) са произведени в България. Това са съдове с високо качество и практичен дизайн. Предлагат се отворени разширителни съдове с различни обеми от 8l до 50l. Изработени са от стомана и имат пряк контакт с топлоносителя на системата. За следене на нивото на водата, разширителния съд е снабден с прозрачна тръбичка - нивомер. Този тип разширителни съдове са предназначени за монтаж в системи без налягане, като те трябва да бъдат най-високата точка в системата.

Друг широко използван модел разширителни съдове са тези за слънчеви системи. Устройството на разширителния съд за слънчева система е сходно с това на мембрания разширителен съд за отоплителните системи, като разликата идва от това, че съда е пригоден за работа с по-високи температури и налягане, които могат да възникнат в слънчевата инсталация.

ДК Лукс предлага различните модели и марки разширителни съдове на цени, изгодни за всеки, като гарантира високото качество на продуктите!

Разширителният съд със сменяема мембрана Aquasfera 12l. e предназначен за затворени системи за отопление.Мембранните съдове като този намират приложение в различни отоплителни системи. Тяхната функция е да обират топлинното разширение на водата в системата, като по този начин я предпазват от опа..
33.49 лв.
Без данък:33.49 лв.
Марка: Altherm
Разширителния съд за отворена система 8л Altherm е висококачествен продукт за отоплителни инсталации.Кубичните разширителни съдове от този модел представляват функционални и лесни за монтаж разширителни съдове, предназначени специално за отоплителни системи без налягане - т.нар. системи отворен ..
34.99 лв.
Без данък:34.99 лв.
Стойката за разширителен съд е удобен и практичен начин за фиксиране на разширителя за отоплителната система и предпазната арматура.Стойката за разширителни съдове е специализиран продукт за отоплителни системи и е предназначена за стенен монтаж. Стойката има 5 извода, които са предназначени за ..
24.99 лв.
Без данък:24.99 лв.
Стойката за разширителен съд, комплект с предпазна арматура е практичен и функционален аксесоар за отоплителни системи.Стойката за разширителни съдове е комбиниран продукт за отоплителни системи и е проектирана за монтаж на стена. Комбинираната стойка за разширителни съдове&n..
54.99 лв.
Без данък:54.99 лв.
Марка: Altherm
Разширителния съд за отворена система 13л Altherm е висококачествен продукт за отоплителни инсталации.Кубичните разширителни съдове от този модел представляват функционални и лесни за монтаж разширителни съдове, предназначени специално за отоплителни системи без налягане - т.нар. системи отворен..
40.99 лв.
Без данък:40.99 лв.
Марка: Altherm
Разширителния съд за отворена система 17л Altherm е висококачествен продукт за отоплителни инсталации.Кубичните разширителни съдове от този модел представляват функционални и лесни за монтаж разширителни съдове, предназначени специално за отоплителни системи без налягане - т.нар. системи отворен..
45.99 лв.
Без данък:45.99 лв.
Марка: Altherm
Разширителния съд за отворена система 23л Altherm е висококачествен продукт за отоплителни инсталации.Кубичните разширителни съдове от този модел представляват функционални и лесни за монтаж разширителни съдове, предназначени специално за отоплителни системи без налягане - т.нар. системи отворен..
50.99 лв.
Без данък:50.99 лв.
Разширителният съд със сменяема мембрана Aquasfera 19l. e предназначен за затворени системи за отопление.Мембранните съдове като този намират приложение в различни отоплителни системи. Тяхната функция е да обират топлинното разширение на водата в системата..
36.99 лв.
Без данък:36.99 лв.
Соларният разширителен съд е с обем 5л., предназначен за високите температури на соларните панели.Соларните съдове представляват мембранни разширителни съдове, специализирани за висока температура и намират приложение в различни отоплителни и соларни системи. Предназначението на разшир..
39.99 лв.
Без данък:39.99 лв.
Марка: Altherm
Разширителния съд за отворена система 33л Altherm е висококачествен продукт за отоплителни инсталации.Кубичните разширителни съдове от този модел представляват функционални и лесни за монтаж разширителни съдове, предназначени специално за отоплителни системи без налягане - т.нар. системи отворен..
56.49 лв.
Без данък:56.49 лв.
Разширителният съд със сменяема мембрана Aquasfera 24l. e предназначен за затворени системи за отопление.Мембранните съдове като този намират приложение в различни отоплителни системи. Тяхната функция е да обират топлинното разширение на водата в системата..
41.99 лв.
Без данък:41.99 лв.
Разширителният съд със сменяема мембрана Aquasfera 36l. e предназначен за затворени системи за отопление.Мембранните съдове като този намират приложение в различни отоплителни системи. Тяхната функция е да обират топлинното разширение на водата в системата..
59.99 лв.
Без данък:59.99 лв.
Разширителният съд със сменяема мембрана Aquasfera 50l. e предназначен за затворени системи за отопление.Мембранните съдове като този намират приложение в различни отоплителни системи. Тяхната функция е да обират топлинното разширение на водата в системата..
74.99 лв.
Без данък:74.99 лв.
Соларният разширителен съд е с обем 8л., устойчив на високи температури за соларните панели.Соларните съдове са мембранни разширителни съдове, специално проектирани за висока температура, която се развива в соларните инсталации. Разширителни съдове от този тип намират приложе..
42.99 лв.
Без данък:42.99 лв.
Соларният разширителен съд е с обем 12л., устойчив на високи температури за соларните панели.Соларните съдове са мембранни разширителни съдове, специално проектирани за висока температура, която се развива в соларните инсталации. Разширителни съдове от този тип нами..
49.99 лв.
Без данък:49.99 лв.
Соларният разширителен съд е с обем 19л., предназначен за висока температура на соларните панели.Соларните съдове са мембранни разширителни съдове, специално проектирани за висока температура, която се развива в соларните инсталации. Разширителни съдове от този тип ..
53.99 лв.
Без данък:53.99 лв.
Соларният разширителен съд е с обем 25л., предназначен за висока температура на соларните панели.Соларните съдове са мембранни разширителни съдове, специално проектирани за висока температура, която се развива в соларните инсталации. Разширителни съдове от този тип ..
59.99 лв.
Без данък:59.99 лв.
Соларният разширителен съд е с обем 19л., предназначен за висока температура на соларните панели.Соларните съдове са мембранни разширителни съдове, специално проектирани за висока температура, която се развива в соларните инсталации. Разширителни съдове от този тип ..
134.99 лв.
Без данък:134.99 лв.
Соларният разширителен съд е с обем 19л., предназначен за висока температура на соларните панели.Соларните съдове са мембранни разширителни съдове, специално проектирани за висока температура, която се развива в соларните инсталации. Разширителни съдове от този тип ..
199.99 лв.
Без данък:199.99 лв.
Марка: Zilmet
Мембранен разширителен съд с марка Zilmet - гаранция за качество и надеждност на изключителна цена. Мембранните разширителни съдове намират приложение в различни отоплителни системи. Предназначени са да обират топлинното разшитение на водата в системата, като по този начин се избягва опасно повишав..
29.99 лв.
Без данък:29.99 лв.
Марка: Zilmet
Разширителния съд 8l. с марка Zilmet е мембранен разширителен съд за отоплителни системи.Мембранните разширителни съдове намират приложение в различни отоплителни системи. Предназначени са да обират топлинното разшитение на водата в системата, като по този начин се избягва опасно повишаване на н..
33.99 лв.
Без данък:33.99 лв.
Марка: Zilmet
Разширителния съд с марка Zilmet е разширителен съд за затворена система с високо качество и изгодна цена.Мембранните разширителни съдове намират приложение в различни отоплителни системи. Предназначени са да обират топлинното разшитение на водата в системата, като по този начин се избягва ..
39.99 лв.
Без данък:39.99 лв.
Марка: Zilmet
Мембранния разширителен съд с марка Zilmet е гаранция за качество и надеждност на изключителна цена.Мембранните разширителни съдове са предназначени за употреба в различни по обхват отоплителни системи. Основната функция на разширителния съд е да компенсира топлинното разшитение на вод..
43.99 лв.
Без данък:43.99 лв.
Марка: Zilmet
Мембранен разширителен съд с марка Zilmet - гаранция за качество и надеждност на изключителна цена.Мембранните разширителни съдове намират приложение в различни отоплителни системи. Предназначени са да обират топлинното разшитение на водата в системата, като по този начин се избягва опасно повиш..
49.99 лв.
Без данък:49.99 лв.
Показани 1 от 24 | 43 (2 Страници)
Този сайт използва бисквитки. Научете повече.