Градината Доброто организиране на двора и градината гарантира отличен комфортизглежда така, както вие я проектирате, подредите и поддържате. Вероятно вече сте заинтересовани и знаете много за различната растителност и култури. Избрали сте подходящите храсти, дървета, цветя, плодове и зеленчуци, които желаете да фигурират във вашето дворно място. Решили сте да създадете цял пейзаж, който да наблюдавате. Шедьовърът скоро може да бъде на лице, ако спазвате различните изисквания, които налагат растенията. Друга важна подробност, която не трябва да се забравя, са градинските инструменти. Целият процес без тях е мисия невъзможна. Те също изискват прецизен подбор, периодична грижа и правилно съхранение.

Най-необходимите инструменти за градината

  • Гребло

Греблото е първият инструмент, без който не е възможно създаването на красивата градина. Съществуват различни модели и видове, които са подходящи за малки и големи градини. Вие се придържайте към избора, който ще ви носи най-голяма функционалност, и ще ви улесни в градинската работа. Големината на площта е фактор, с който трябва да се съобразите, за да събирате листата и да подравнявате площта по най-безболезнения начин за Вас. Греблото тип “Ветрило” е най-предпочитано, защото с него поддръжката  е бърза и лесна.

  • Мотика

Съществуват съвсем малки мотички, които са подходящи и за малчуганите, които имат желание да помагат. Има и такива с доста по-големи размери и по-масивни. Вероятно, ще са ви необходими повече от един брой. В началото можете да вземете една малка, една средна и една голяма. В процеса на работа, ако усетите необходимост от повече, ще си набавите точната мотика. Цените варират според големината, затова не правете първоначални големи инвестиции, само за да имате под ръка, защото може да не ви потрябват, и да изгният в някой ъгъл.

  • Лопата

Лопатата винаги влиза в употреба, когато притежавате градина. Отново е важен типа на градината - площта, която ще се обработва, както и растителността. При преобладаваща цветна растителност, една лопата с най-малките размери ще ви достатъчна за засяване. Може да я използвате и за саксиите в дома ви.

  • Колчета

Колчетата много често се пренебрегват от градинарите и си ги набавят едва, когато усетят нуждата от тях. Те никога не са излишни, а почти винаги намират приложение. Сдобийте се с тях още в началото, заедно с останалите инструменти, защото ще ви потрябват в момента, в който започнете отглеждането на зеленчуци или по-специфични цветя. Не е задължително да са закупени от магазин, помислете дали няма как да си ги направите сами. 

  • Лозарска ножица

Тя Пръскачките осигуряват оптимално напояванее много подходяща в случаите, в които се налага да подрежете клонки на храсти, някои видове растения или млади дръвчета. Ножицата е голям помощник за всеки начинаещ и по-опитен градинар. С нея може да се режат по-тънки или по-дебели клони, просто трябва да е по-остра. Разгледайте широката гама, която се предлага на пазара, и изберете по-високо качество, за да я използвате по-дълго време.

  • Пръскачка

Всичко, което се намира в градината Ви, има нужда от вода. Пръскачката присъства като незаменим градински инвентар, който може да намерите в много разновидности - гръбни, раменни, ръчни, моторни, електрически и други. Тук трябва да вземете под влияние и литрите, тъй като се различават. Преценете каква тежест можете да носите и кой модел ще ви е най-удобен.