Градина Няма нищо по-приятно от почивката в дворабез мебели не може да се нарече място за отдих, а едно от главните действия в една красива градина е точно това. Пролетта е символ на раждане, внесете живот и във вашия външен дом. Не се лишавайте от удоволствието да стоите удобно и да си почивате сред природата. Не се притеснявайте, ако не знаете какъв интериор да изберете, или ви се струва твърде скъпо. Има много варианти, които ще “паснат” идеално във всеки двор

Какво да съобразите при избора на мебели за градината?

  • Заложете на качеството
Не се залъгвайте, ако видите някоя красива мебел на изключително ниска цена. Първо огледайте внимателно. Би могло с “просто око” да се забележи пукнатина по колелата, некачествено покритие на боята или лака, лоши заварки и други дефекти. Макар да не гледате толкова прецизно на външните мебели, все пак не ги купувате за еднократна употреба. Неприятното е, че при липса на особено внимание, можете да закупите мебели за един сезон. Все пак, някои от тях са с по-големи размери и преживяват зимата навън. Затова трябва да помислите за устойчивостта на слънце, дъжд и сняг. Зависи изцяло от материала и качеството на изработка.
  • Наблегнете на рационалността
Търсете удобството, но помислите и за поддръжката им. Различните материали са свързани с различни предимства и недостатъци.
PVC, алуминий и пластмаса - това са едни от най-евтините варианти, леки са и са лесни за прибиране, ако имате помещение. Не са много стабилни, но са устойчиви на ръжда. Не изискват особена поддръжка.
Ратан, ракита и естествени треви- те са по-претенциозни за поддръжка - на няколко дни. Хубавото е, че е естествен материал, който е много устойчив на всякакви условия. Придава красив вид на всяка градина.
Дърво - този материал е част от природата. Създава удобство, много добра атмосфера и е със сигурност ще издържи за по-дълъг период. Изисква поддържане, но можете да изберете от видовете дърво, които са малко по-устойчиви на силно слънце и голяма влага. Такива са кипарис, кедър, тик и други.
Стомана и ковано желязо - мебелите, които са изработени от този материал имат възможност да ръждясат бързо, ако не се поддържат редовно. Трябва да се боядисват по-често, ако не са водоустойчиви. Придават стил и класа и правят впечатление.
Топлият период изисква прохлада, която намирате най-вече в градината си. Да, но летните периоди ви принуждават да търсите начини да се скриете от жаркото слънце. Най-доброто решение е да позиционирате мебелите си до голямо дърво и нещо допълнително за по-добра сянка. Изберете между тента, която можете да управлявате автоматично или чадър с манивела. Те ще ви спасят от жегата и ще ви осигурят релакс във външната зона.
  • Добавете мекота от подходящи материи
Липсата на дюшек или възглавници ще наруши комфорта ви без значение на какъв материал сте се спрели за градинските си мебели. Изберете по-пухкави и дебели възглавници, за да получите по-голяма мекота. Целта е да се чувствате като в памук. Това, което трябва да съобразите е материята и нейната устойчивост на слънчевите лъчи и влага. Можете лесно да ги прибирате, когато завали, но от слънцето със сигурност ще избледнеят повечето материи.