Модерно Светлите цветове придават по-изискан вид на банятане винаги означава скъпо, когато правилно съобразите някои аспекти. Затова, ако дълго отлагате основния ремонт, смело започнете от банята. Има много възможности и алтернативи за красива баня. През последните години се наблюдава все по-дълго “лутане”, докато се спрете на точния дизайн. Вероятно все нещо не ви достига в стила на цялостния декор. Много фирми, предлагащи фаянс и теракот, работят с програми за визуализация на проекта, което улеснява клиентите в избора им. Можете нагледно да видите на малкия екран всичко, което си представяте - едноцветните плочки, фаянс с включен допълнителен акцент, който да е съвместим към него, къде е поставена тоалетната чиния, мивката, душ кабината и всеки един аксесоар. По този начин много по-лесно ще придобиете представа и ще се ориентирате дали да се спрете на този вариант.

Трикове за по-модерна баня

Ясно е, че изграждането на мокрото помещение е свързано с едни от най-солидните разходи от целия апартамент. Има някои хитрини, които ще придадат по-интересен и актуален вид:
 
Цветът на банята - съчетаването на светли и тъмни нюанси на определен цвят придава изисканост и класа. Разбира се, трябва да се съобразите с цялостния интериор в апартамента, за да няма прекалено несъвместими цветове. Един от най-лесните варианти за промяна на визията в по-модерна е пребоядисването в светли цветове - придава свежест и усещане за лукс. Контрастните цветове също се налагат от модните тенденции, и бихте могли да ги приложите, ако не сте от любителите на традиционното. Ако сте предпочели фаянс за вашата баня, то една професионална боя или стикери на баня би било добро решение.
 
Обзавеждането - модерното обзавеждане означава семпло, а не претрупано. Тук не са в сила думите: “колкото повече, толкова повече”. Придържайте се към бялото в мебелите и ще се убедите, че ще “лъха” лукс от банята ви. Внимавайте само, да не я превърнете в нещо като стерилно помещение, което да има по-скоро вид на болница. Заложете на стъкло, бяла керамика и теракот. Ваната е предпочитана сред тенденциите спрямо душ кабините, които се считат за по-остарял вариант в обзавеждането на банята
 
РазположениетоВажно е в банята да има достатъчно пространство - трябва да създадете простор и свобода. Наблегнете само на най-необходимото обзавеждане и на строги и изчистени линии. Иновациите в проектирането на банята залагат на разположение в близост до спалнята. Често двете помещения се разделят със завеса, стъклена витрина или параван. Големите прозорци са също символ за лукс. Една невероятна гледка през прозореца може да ви подтикне към често усамотение. Същото усещане придава ваната,  ако е разположена  в единия край. Ако не залагате на толкова екстравагантност, създайте практичност и разположение според вкуса ви. Съществува голямо разнообразие, в което можете да припознаете своята изтънчена баня.
 
Акцентирайте на аксесоарите - независимо дали сега избирате първите аксесоари за банята си, или сте решили само тях да смените, подобен акцент се забелязва. Те са довършителни елементи на банята, но придават уют и стил в помещението. Възможно е с малък бюджет да направите чудеса. Обновете и придайте съвременен вид чрез стилни шкафове, етажерки, поставки, а защо не и спа мотиви - ароматни свещи, каменна мозайка, постелка и други. Към модерния стил се включват също пухкави постелки, мултифункционални стойки и държачи или някой сгъваем и стилен стол.