Банята Добре почистената баня наистина заблестяване е от местата в дома ви, за което полагате много грижи. Не, че искате да е така, но винаги има по-важни и неизбежни места за почистване, а за нея, когато остане време. Много пъти пренебрегвате пространството, считайки го за едно от последите пера в къщата. Обикновено, стигайки до него, вече сте “изплезили език” и отлагате работата за следващия път. Случва се, но “запретнете ли ръкави”, почистете детайлно всеки ъгъл и аксесоар. Така ще задържите по-дълго блясъка на плочките, външния вид красивите мебели и малките елементите. Не е достатъчно само да проектирате и да заплатите голяма сума за изграждането й, последващата й поддръжка е от ключово значение.

Стъпки за добре почистена и подредена баня

1. Подредете банята - първо, отворете всички шкафове и проверете дали случайно не сте оставили празни опаковки от консумативи или някакви други принадлежности. Изхвърлете всичко ненужно или това с изтекъл срок на годност, което е ясно, че няма да използвате. След това забършете етажерките и рафтове и подредете банята, така че да придадете функционалност. Тази първа стъпка ще ви помогне да се ориентирате по-добре в търсенето следващия път, особено ако скоро не сте се извършвали тази дейност.
 
2. Създайте си организация и удобство - използвайте контейнери за съхранение, поставете повече закачалки за кърпи на вратата (ако нямате), създайте органайзер за хавлии, сложете скрити рафтове, както и органайзер за малки аксесоари, парфюми и други. Можете да съхранявате маши за коса и сешоари, като залепите PVC тръби на вратата на някой затворен шкаф в банята. Можете да поставите кошове в банята, които да са закрепени на стойки за стената. Така няма да заемат от подовото пространство, ще събират много неща и стоят красиво. 
 
3. Почистете крана и душовете - те губят бляскавия си вид под въздействието на влагата, варовика и остатъците от химикали. По-честото полагане на грижа ще е полезно за аксесоарите. Опитвайте се максимално добре да почистите с нужните препарати или с някои домашно изпитани хитрини. Процедурата е изключително ленса - само напръскайте и оставете за няколко минути. След това ги обършете с кърпа или хартия. Не изисква много време и усилия и не е нужно да го правите само когато измивате цялата баня. Тяхната чистота се забелязва от самото влизане, затова не пропускайте тази лесна задача да ви изправи пред неудобна ситуация.
 
4. ПочистетеБанята е мясно, на което лесно могат да се развият микроорганизми плочките - плочките заемат цялата част от мокрото помещение и мръсотията по тях, както и между фугите, личи и загрозява цялостната визия на банята. С помощта на ½ чаша бял оцет и кърпа, ще хигиенизирате добре и ще премахнете лошата миризма, ако има такава. Използвайте по-груба гъба, ако замърсяванията са по-упорити. След това намокрете кърпата и търкайте повече. Накрая, само изплакнете обилно.
 
5. Почистете тоалетната чиния, ваната, душ кабината и мивката - отстранете всички жълтини или петна, които са се натрупали през периода, в който не сте почиствали местата, които ползвате ежедневно. Лесно си проличава мръсотията по тях, затова се погрижете, като си набавите нужните по-качествени препарати или използвате доказаните “бабини препарати”. И в двата случая, най-вероятно ще се справите отлично и ще постигнете блясъка, който е бил в самото началото на закупуването им.