ПаданетоДуш слушалката е изключително удобен вариант за ръчен душ на водата върху тялото би могло да се случва по-толкова мек и нежен начин, за който дори не сте подозирали. Ако до този момент сте използвали само традиционна мини душ слушалка, която едва разпръсква водата, то е време да се запознаете с всички възможни варианти. Купуването на нова придобивка в банята би могло да се дължи на обзавеждане на ново жилище, текущ ремонт или повреден душ, на който му е дошло време за подмяна. А, ако все още функционира, но ви е толкова неудобен, и едва достига някакъв дебит вода - то прекратете тази несправедливост към вас самите. Усетете комфорта, за който напоследък само слушате, благодарение на най-правилния избор, според вашите предпочитания.

Какви видове душове съществуват?

Видовете душове се разделят на три основни вида - душ слушалки, обикновени душ глави и душ пити. Всеки един би могъл да има допълнителни характеристики и функции, различни модели, цветове и да е направен от различен материал. Изборът е изцяло във Ваши ръце, а по-подробно за разновидностите по различните категории, можете да прочетете тук.

Душ слушалки

Срещат се в разновидности според големината и функционалността, която носят за тези, които са се спрели на този вид. Диаметърът, който варира между 100 и 150 мм е един от най-предпочитаните видове. Душ слушалката би могла да се използва самостоятелно чрез вашето управление, така може да достигне до всяка една част от тялото. Другият вариант е да намери приложение във вашата баня като душ - тогава душът трябва да се фиксира към тръбното окачване или към друг елемент, който е закрепен на стената. Тези подвижни елементи са много удобни, благодарение на връзката им с шлаух към тръбното окачване. Чрез тях можете да контролирате струята и посоката на движение. По-високият клас имат редица предимства - притежават функции за смесване на водата като масажна, концентрирана, смесена и обикновена струя, имат вградени регулатори за икономия на водата и дори осветление, което се променя според температурата на водата. 

Обикновени душ глави

Тези Душ питите са широки и осигуряват обливане на цялото тяловидове могат да се нарекат стационарни душове, защото конструкцията им се състои от тръбно окачване, което се закрепва за стената. Тук допълнителните преимущества, които можете да получите, са свързани с корекция във височината. Някои от по-доказалите се марки са заинтересовани от изискванията на потребителите и са съобразили тази малка, но изключителна важна подробност. По отношение на разликата и сходствата спрямо ръчния душ е, че функциите им почти не се различават, но най-големият недостатък тук е, че са неподвижни почти всички разновидности.

Душ пити

Те са изключително подходящи за обливане на цялото тяло, тъй като са с голям диаметър - от 180 до 350 мм, а има и такива със значителни размери - 600 мм. Някои притежават различни функции за разпръскване на водата, но повечето са само с една. Имайте предвид, че се лее значително количество вода и може много по-бързо да свърши, в сравнение със слушалката. Загрейте бойлера достатъчно, за да се насладите за по-дълго на това невероятно и релаксиращо изживяване - душ питата има главна задача да свърши това. За още по-голямо удобство има много комбинирани модели, на които се фиксира душ слушалка за по-леко обливане и душ пита. Така лесно може да превключвате водата да пада от накрайника, който желаете.