ПритежаванетоПогрижете се за удобството във вашият двор или градина на дворно място, което не е поддържано, би могло да се преобрази в нещо великолепно. Не оставяйте бурените да имат превес над едно добре проектирано, засадено и аранжирано място, в което да прекарвате свободното си време. Пренесете топлата и приятна обстановка от дома си в площта, която се намира пред него. Заслужете още повече почивката си, като създадете сами свое райско кътче. Няма по-добро място за усамотение, спокойствие и освобождаване на напрежението. Всички направени усилия ще дадат отражение на емоциите, които ще изпитате в своята градина.

Как да създадете уютна и комфортна среда в градината ви

За да сте по-близо до природата във всеки един момент, в който пожелаете, то трябва да се погрижите добре за това. По-долу са представени някои правила, с които е сигурно, че ще заблестите с открояваща се обстановка.
 
Проектирайте градината си, така че да изглежда подредена - правилното разпределение на градината е задължителна. Няма значение дали тя е малка или голяма. Трябва внимателно да проектирате настилката, алеите, както и ограждението. Това са основните аспекти, на които да наблегнете при създаването на комфорта във външния си дом. Също така, трябва да помислите за оградата, за да сте сигурни, че няма как нежелан гост да се докосне до вашата гледка. Живият плет е една добра алтернатива. Създайте картина с прекрасен сюжет, в който всичко ще изглежда като по конец, а не хаотично. Завършеният вид дава едно друго виждане на нещата.
 
Засадете растения, които да си подхождат - съществуват някои невъзможни съвместимости в растителността - малка градина с прекалено високи храсти или голяма, която да изглежда съвсем празна. Това е първото, на което трябва да наблегнете. При избор на по-високи храсти е добре да ги подрязвате, така че да се вписват най-добре в проекта ви. За цветната растителност подходете внимателно към гамите, които ще използвате. Добра комбинация е цветя, които са обградени от зеленина. Разбира се, можете да да направите всичко, което на вас ви звучи добре, просто обмислете дали е подходящо. 
 
Аранжирайте я внимателноНаличието на барбекю в двора е голямо удобвство - без допълнителни предмети, нищо не изглежда толкова добре. Не е задължително да правите инвестиция в тази насока, просто се разровете из забравените вещи и приложете всичко онова, което ви изглежда красиво. Бихте могли да направите ваза, която да е пред погледа ви всеки път, когато седнете удобно. Направете импровизирани свещници, фенери или всичко друго, което ви хрумне. Използвайте това, което имате на разположение. Бихте могли да направите и разни саксии или цветарници от плоскости, които не използвате, и само ви пречат. Внимавайте  единствено с укрепването. Оцветете ги в нюанси, които преобладават в градината ви.
 
Поставете градински мебели -  мястото за отдих веднага се асоциира с удобно канапе, люлка, хамак или шатра. Задължително си ги набавете и вие. Какво по-хубаво от  това, да превърнете градината си в подобно място? Ще ви е още по-приятно, ако приготвяте храната си на барбекю без да се притеснявате от миризмата, да пиете кафето си, да релаксирате, да четете любимия си роман или да организирате събития с приятелите си. Няма по-голямо блаженство от възможността да правите всичко това на открито, и то на сантиметри от къщата ви.