ОбзавежданетоПодберете правилно цветовете в банята си в банята е важен елемент. То може да я направи изящна или да я загрози. Правилният избор на мебели ще я превърне в удобно, практично, стилно, модерно и уютно място. Единственото, към което е препоръчително да се придържате, е да не прекалявате с поставянето на излишни неща, които ще направят банята натруфена и не особено функционална. Не се впускайте да купувате каквото ви хареса на пръв поглед, а обмислете някои основни подробности. Благодарение на изобилието от идеи и варианти, които се предлагат на пазара, всички ваши желания могат да бъдат изпълнени. Стига да са правилно съобразени със стила и размерите на мокрото помещение.  

Какво трябва да се има предвид при избора на мебели за баня?

Какъв е бюджетът ви?

Най-същественият аспект за всеки ремонт е крайната цена, която ще ви струва. Понякога трябва да направите компромис с някои от мебелите. Добрата новина е, че има много добри заместители, дори на най-скъпите марки и модели за баня. Красивият външен вид би могъл да се постигне по много начини. Преди да започнете обзавеждането, направете план за разходите, които сте склонни да отделите. Винаги завишете малко, защото често се случва да възникнат извънредно похарчени суми. Така ще сте наясно с  максималния бюджет. Едва тогава, започнете обиколки по магазините.

От какъв материал искате да бъдат мебелите ви?

Малките кутии за баня, етажерките и шкафовете трябва да издържат във влажна среда. Трябва да създават удобство и практичност на цялото семейство, както и да са здрави и издръжливи. Избирайте по-високо качество, за да не се налага подмяна всяка година. Разнообразието от модели и видове материали ще ви помогне в процеса на избор. Консултирайте се с компетентни лица по всички възможни аспекти, за да не изпаднете в непредвидена ситуация след това. При положение, че сте проектирали нещо в съзнанието си, което не можете да намерите по специализираните магазини, направете вашите мебели по поръчка.

Какъв вид усещане желаете да създадете?

Някои са привърженици на уютна обстановка, а други на изискан стил и класа. Този фактор трябва да бъде изяснен на по-ранен етап. Отговорете си на въпроси от типа : Какъв външен вид и каква атмосфера желаете да създадете във вашата баня? Трябва ли да бъде по-семпла, или да има мебели в изобилие? Възможностите на дизайна са толкова безгранични, колкото и вашите представи. Ако нямате ясно изградена идея, бихте могли да изпаднете във временно затруднение. Затова не вземайте прибързани решения. Можете да разгледате множество примерни модели, за да припознаете Вашата баня в някои от тях. Разбира се, винаги можете да направете промените, които желаете.

Как ще изглежда останалото пространство?

ПриПространството в банята не трябва да е прекалено малко проектиране на банята си и в процеса на търсене на най-подходящите шкафове и етажерки, трябва да сте убедени, че ще се вписват добре с останалите елементи, които са поставени. Ваната, тоалетната чиния, душът, мивката, смесителят и аксесоарите са предварително монтирани, което означава, че допълненията трябва да се придържат към техния дизайн. Целта е, когато се влезе в помещението, да се наблюдава една цялостна визия, която е взаимно допълваща се от всички предмети, които се намират вътре. Заложете на подходящи цветови гами, материали и стил. Това е основното правило за добър изглед на любимата ви баня.