Най-голямото Душ слушалките с антиваровикови дръжки са по-лесни за почистванеудоволствие в банята е да се изкъпете с ледено студена, хладка или гореща вода - в зависимост от сезона и предпочитанията ви. Замисляли ли сте се какво би било да не разполагате с тази “скъпа екстра” ? Малцина считат съоръжението за нещо, което просто стои окачено, но всъщност е едно от най-важните неща в банята. Осигурява ви чистота на кожата, както и релакс с ненадминат ефект. Душът може да бъде монтиран във всяко едно кътче на банята - във ваната, в душ кабината, в хидромасажното помещение или самостоятелно.  Обикновено включва три основни части - шлаух (маркуч), слушалка и смесител. Към избора всяка една от тях трябва да се подходи много внимателно, за да получите конструкция, която ще ви “служи” дълго време.

Какво трябва да знаете, когато избирате душ за банята ви?

Какъв тип душ слушалка да изберете - не правете икономии точно за този компонент, защото от това зависи комфорта на приятните водни процедури в мокрото помещение. Може да е изработена от метал или пластмаса и да разполага с накрайник за масаж. Масажният вид “слушалка” обаче не обича високото количество варовик във водата, защото той води до запушване на дюзите, и трябва много по-често да се подменя. За целта трябва да притежава функция с вграден филтър или система за самопочистване, което ще удължи живота на душ слушалката.
 
От какъв материал да е шлаухът (марчкуча) -  възможните варианти за изработка са пластмаса или гума. Пластмасовите маркучи са гъвкави, изляти и устойчиви на топлина. Гумените са с метален кожух, който предпазва от бързо протриване и разкъсване, също са топлоустойчиви. Вторият вид е най-широко разпространен, докато пластмасовият се счита за най-издръжлив. Най-оптималният вариант, който бихте могли да закупите, е да бъде гумен с пластмасово покритие. Често потребителите се придържат именно към него.
 
Монтирайте фиксатор за повече удобство -  фиксаторът служи за прикрепване на душ слушалката към стената. Той обикновено присъства в комплекта и е в същия цвят като накрайника на душа - все пак естетическият вид трябва да е завършен изцяло. Допълнението в комплекта може да е част от лост или да се монтира над ваната, душ-кабината и други. Душ закачалката създава удобство за хора с различна височина. 
 
ИзбирайтеГолемината на душ питата също е от значение модели с по-дълъг гаранционен срок - душът се експлоатира постоянно, което го прави една от най-важните ви инвестиции в банята. Не разчитайте на случайни марки, само защото дизайнът ви е допаднал, а цената е повече от изгодна. Често се случва евтиното да излезе по-скъпо. Марките, които са наложили името си на пазара, предоставят най-дълъг гаранционен срок, което означава, че предлагат по-високо качество. Застраховайте се още при закупуването, за да не ви се налага всяка година да преминавате през ангажимента за избор на душ и последващия демонтаж на стария и монтаж на новия.
 
Дизайнът е важен - макар да не е най-същественият елемент от избора, той е най-видимата част и трябва да ви харесва от самото начало. Последните години са разработени толкова много видове, че съществуват какви ли не разновидности. Трябва да изберете цвета и материала, който ще подхожда най-добре на останалите мебели, както и на интериора в банята. Поглезете се с един стилен и красив душ за разкошната ви баня.