В първата част на тази статия (ТУК!) разгледахме кои електрически инструменти са най-подходящи за домашна употреба. Тук ще разгледаме ръчните инструменти, които всеки домашен майстор трябва да има в арсенала си.

Ръчните инструменти при цялата си простота на използване са най-разпространените приспособления за домашния майстор. Сред първите веднага ще отбележим чука, клещите, комплекта гаечни ключове и отвертки. Но често е трудно да се снабдите с тях поотделно. Няма как да предвидите какво може да се случи в дома Ви и какви ремонти ще трябва да правите.

Точно затова перфектният вариант е готовият комплект ръчни инструменти. В зависимост от комплектуването, тези комплекти могат да съдържат различен брой инструменти. Преди да си купите комплект ръчни инструменти, трябва да отделите специално внимание точно на това какво влиза в него.

Какви ръчни инструменти за ремонт трябва да има всеки майстор - чук, клещи, гаечни и водопроводни ключове, отвертки.

Тези комплекти са предназначени предимно за ремонт на автомобили и затова може да съдържат приспособления, които ще са безполезни в домашни условия. Но има и комплекти с инструменти, предназначени само за дома. Те ще съдържат минимален необходим комплекс, но като цяло, ще Ви помогнат да се справите с повечето ремонтни дейности в дома си.

Инструменти за санитарно-техническо оборудване

Инструмент за употреба при санитарно-техническото оборудване трябва да присъства във всеки дом, в който има средства за хигиенни комуникации и тръби. Изхождайки от общата практика, можем със сигурност да кажем, че основните и необходими инструменти за санитарно-техническо оборудване за дома са водопроводните ключове. Точно те са необходими, когато трябва да смените лесно смесителя или някоя част от водопроводната система в дома си.

Специалното на водопроводния ключ е, че той е подходящ за много размери резбови крепежни елементи, за отвъртането и завиването на които просто трябва да настроите водопроводния регулируем ключ на подходящия размер. Освен това, обърнете внимание и на това, че в тандем с този ключ винаги трябва да имате под ръка хидроизолираща лента или кълчища, които се намотават на резбата, за да се минимизира възможността от протичане.

Преди да си купите необходимия водопроводен ключ, Ви препоръчваме първо да видите какъв размер са крепежните елементи в дома си, за да си вземете много малък или много голям инструмент.

Помощни приспособления

За да се случват ремонтите дейности винаги оперативно и ефективно, трябва да имате редица инструменти, а също и да се снабдите с минимален набор от помощни приспособления. Най-разпространеното е куфарчето за инструменти. В него можете да съхранявате всичките си инструменти и приспособления на едно място и да не рискувате да ги разгубите или да се повредят.

Освен това, за да бъде работата безопасна, няма да е излишно да си набавите защитни ръкавици и очила. А и за да е по-удобно и да е по-ефективен Вашият труд, необходимо допълнение ще е и работният колан или работната престилка, в които ще можете да пренасяте и държите в ред инструментите, които използвате в съответния момент.

За да се случват ремонтните дейности в дома Ви максимално добре и безпроблемно, винаги под ръка трябва да имате необходимите инструменти за ремонт на жилището Ви. Можете да си закупите необходимите инструменти от нашия онлайн магазин, като оформите своята поръчка през сайта ни или по телефона, посочен за контакт. А нашите консултанти ще Ви съдействат да направите най-правилния избор за Вашите инструменти, които да Ви служат дълго, вярно и безпроблемно. Помнете, че за да е безопасна и ефективна работата, винаги трябва да използвате подходящите инструменти за съответните задачи. Успех в избора!