Всеки двор се нуждае от грил, на който може да си приготвяте всякакъв вид меса. Дали ще бъдат консумирани от семейството ви, или от голямата ви компания от приятели, това е въпрос на ваш избор. И в двата случая, ще си похапнете вкусна храна, която със сигурност ще се отличи, в сравнение с приготвяне по друг начин. Известно е, че миризмата на пушек носи огромна наслада. Покажете способностите си на готвач, за да поглезите хората, които обичате. Бихте ги изненадали подобаващо, ако направите скара, включваща месо и зеленчуци. За да улесните процеса, използвайте всички необходими инструменти. За целта трябва да сте се снабдите с тях предварително.

 

Необходимите аксесоари за грил или барбекю

Използвайте трикове, за да впечатлите дегустаторите. Покажете  директно пред тях как се готви професионално. Правилно подбраните аксесоари ще направят печенето още по-впечатляващо, лесно и много приятно. Тук са представени някои от тях -  присъединете ги към комплекта на външния уред :

Термометър

Има различни видове, които могат да ви окажат помощ в печенето -  варират според цената и характеристиките. Модерните варианти работят, като се свържете чрез Bluetooth или Wi-Fi. Месото ще бъде крехко, сочно, но в същото време изпечено по точната рецепта. Възможността с наличието на подобно приспособление да се изложите е минимална.  По-скоро всички “ще си облизват пръстите” и ще питат за още. Благодарение на термометъра ще знаете кога трябва да свалите мръвките. Може да се настрои желаната температура според различните видове меса. Някои се изпичат много по-бързо от други. Преценяването на този аспект може да ви затрудни, затова се доверете на малкото устройство.

 

Щипка за обръщане

Това допълнително приспособление ще ви спаси от възможността да си изгорите ръцете. Не, че не е възможно да използвате вилица или нещо друго, каквото се сетите, но този начин е най-лесен, а и изглежда професионално. Щипката е достатъчно широка, за да обърне и най-големите пържоли. Така не е възможно месото да се разкъса и да загуби добрия си външен вид. Гостите ще останат доволни не само от вкуса, но и от вида, а все пак е доста важно. Щипките също варират според своята големина. Разнообразието е създадено с цел да задоволи всяко едно предпочитание, така че изберете тази щипка, която ще ви е най-удобна.

 

Тава за пица, подходяща за грила или барбекюто ви

Скарата на открито може да се превърне в пещ за пица. Тази посуда не е така разпространена и по-скоро е непозната за повечето. Хубавото е, че можете да направите любимата ви пица, която ще има различен вкус от тази във фурната. Повърхността на тавата е незалепваща и е подходяща за температури до 660 °С. Перфорираният дизайн, който има, служи за поглъщане и прехвърляне на топлината. Целта е да не прегори долната част на пицата.

 

Четка за почистване

Външната скара ще ви съдейства в готвенето, но за жалост следва време за почистване. Това е една от ужасяващите и много неприятни дейности. Често готвачът я прехвърля на друг. Така че този, който ще има честта да свърши тази задача, трябва да избере четката. Може да закупите няколко вида или една, която да е различна от двете страни. Вторият вариант е по-компактен и удобен - ще ви спести място за съхранение на още един инструмент.