Аксесоарите за баня са “последните щрихи” за завършен и съвършен вид. Благодарение на тях ще имате възможността да съхранените всичките си принадлежности - лесно и удобно. Не подценявайте ползата на малките елементи. Изберете ги в синхрон с цялостната визия на банята ви. Наблегнете на качеството на изработка, макар и да похарчите повече средства. По-важно е да намерите това, което ви подхожда най-много. Голяма част от декорациите биха могли да бъдат свободно стоящи или монтирани на стената, което ще допринесе за по-лесната поддръжка. За по-добра естетика заложете на неръждаем материал, подходящ цвят и извършете монтажа на предварително съобразени места.

 

6 аксесоара за баня за повече удобство и комфорт

  • Кошче за баня - този аксесоар задължително трябва да присъства в банята ви. Варира според материала на изработка и обема. Погледнато от естетическа гледна точка,  по-добре изглеждат кошчета от 5 до 8 л., но все пак всичко е въпрос на личен избор. Малко кошче с повдигащ механизъм е най-добрия вариант, защото няма да заема много място. Най-широко разпространени са металните видове, които придават допълнителен блясък на банята. Разполагат с вътрешна част, която е предназначена за по-лесно почистване и изхвърляне на боклука.
  • Четка за почистване на тоалетната чиния -  тя е сред първите аксесоари, които влизат във всеки дом. Без нея е невъзможно да се поддържа нужната хигиена на тоалетната чиния.  Може да се каже, че вървят като обща композиция. Разгледайте четките за почистване, започвайки от традиционните модели до луксозните дизайни. Могат да бъдат свободностоящи или закрепени със стойка на стената.
  • Държач или стойка за тоалетна хартия - поставянето на държач за тоалетна хартия ще намали вероятността от падането й по пода, което моментално я прави неизползваема. Често се случва да се намокри, когато рулото се развие от единия край до другия на помещението. Това не е голяма инвестиция, но определено ще ви спести определени неудобства. Съществуват вариации на държачи с капак или без капак, които идеално се допълват към цялостния интериор.
  • Сапунерка - един малък аксесоар, като сапунерката, може да придаде блясък на цялата баня, благодарение на материала, от който е изработена. Ако все още не разполагате с такава и непрекъснато сапуна ви е на земята, не губете време да си набавите и този симпатичен елемент. Може да намерите сапунерки от всяко естество на ниски цени, така че не се лишавайте от подобно удобство.
  • Чаша за баня - служи главно за поставяне на четките и пастата за зъби. Високата устна хигиена изисква прецизно съхранение на принадлежностите, които използвате. Възможно е да изберете великолепна декорация - свободностояща или закрепена за стената. Срещат се и в двойни вариации. Те са по-подходящи са за многочленни семейства или за поставяне на повече неща.
  • Закачалка за кърпи и поставки за хавлии - организацията в банята е толкова важна, колкото и в другите помещения. За целта всичко трябва да е по местата си. Най-лесно би било, ако всеки знае къде се намира кърпата и хавлията му, и придобие навик да я поставя всеки път на едно и също място. Това е улеснение за цялото семейство - от най-малкия малчуган до най-големите. Още повече, крепежни елементи са с изчистен дизайн и варират в различни големини, което допринася за задоволяване на индивидуалните потребности.