В стандартните български жилища размерите на санитарния възел не са най-оптималните. Идеално решение за малките бани са душ панелите. Многото предимства на панелите позволяват да се повиши нивото на функционалността на банята, а също така и кардинално да се промени външният ѝ вид.

Какво е душ панел?

Накратко, душ панелът е единен моноблок, който се монтира на стената в банята. Техническото окачване е най-различно.

Има прости модели с един душ с маркуч. По-сложните модели имат и горен вертикален душ (подходящ вариант е панелът за душ кабина).

Повечето съвременни панели имат функция за хидромасаж. За тази цел в тях са вградени дюзи – от две до осем. Благодарение на тях може да се променя напорът и посоката на струята по вкуса на всеки, като по този начин получавате оздравяващ ефект.

Предимствата на душ панелите са, че са перфектно решение за малка баня, а също и че могат да имат много и различни функции - за пълнене на вана, хидромасаж, няколко изхода на вода и други.

Също така душ панелите се различават по типа на монтиране. Има прости модели, които се монтират към вече съществуващия смесител. Но днес те са изключение. Основно по магазините се продават душ панели със смесител, които са напълно независими от санитарно-техническия модул.

Най-прогресивните панели имат термостатичен смесител, който поддържа зададената температура на водата. Това се постига с помощта на постоянно регулиране на горещата вода.

Отлично решение е банята с душ панел, когато панелът се монтира непосредствено над ваната. Функционалната особеност на такива модели е функцията на изливане. Специалните душ панели с излив имат отвор за пълнене на вана.

Накрая, панелите могат да служат не само за санитарно оборудване, но и за релаксация и удоволствие. Заедно с отпускащия хидромасаж, душ панелът може да е снабден с халогенни светлини, радио и дори с екран от течен кристал.

Предимствата на душ панелите

  • Компактност: душ панелът (ъглов или обикновен, без значение) ще заеме толкова малко място, че ще се удивите колко пространство може да има в 5 квадратни метра.
  • Функционалност: широкият спектър на възможности превръща хидромасажния душ панел в истински оздравяващ комплекс.
  • Икономичност и екологичност: ако имате водомер, душ панелите ще Ви спестят много пари. Ефектът на хидромасажа е същият като този, който получавате във ваната, а водата, която се изразходва, е много по-малко. Така ще спестите средства и ще допринесете за опазването на околната среда.
  • Лесно монтиране: душ панелът може да се монтира във всяка баня. Трябва само да се погрижите да има тръбопровод до оборудването и в него да има достатъчно налягане на водата. Монтирането на панела е много лесно. Но най-добре се доверете на професионалист за целта.
  • Има душ панели, подходящи за душ кабини, за вани, хидромасажни, с подствекта, с екстри.Удобна експлоатация: почти всички душ панели имат система за управление. По-простите устройства са снабдени с механизъм, а по-сложните – с електронно управление. Всяка електронна система е водонепромокаема и се използва абсолютно безопасно. Има душ панели с термостат, вграден в подсветката, с удобни седалки и лавици за принадлежностите за баня.
  • Модерен дизайн: още едно важно предимство на душ панелите. Красивият и стилен душ панел може да преобрази изумително целия интериор на банята. Формата, цветовото решение, материалът – тези и много други параметри варират в много широк диапазон. Практически няма граници за реализиране на творческите Ви придумки. Разгледайте видовете, които предлагаме ние, ТУК.

Какво трябва да знаете за душ панелите?

Първо, трябва да използвате фирмен сервиз на компанията-производител или на дистрибутора. Това ще Ви позволи да запазите гаранцията на душ панелите, а заедно с това и пари, време и нервни клетки.

Второ, трябва да знаете основите на експлоатацията на душ панелите. Няма кой знае какви особености тук, но все пак е добре да прочетете инструкциите. По-добре е, отколкото да гадаете кое копче за какво е.

Финансовият въпрос

Както и при закупуването на всяко друго нещо, трябва да обърнете внимание на две от характеристиките на душ панелите: цената и качеството. Ако не сте се сблъсквали преди с покупка на такъв вид техника, изборът от душ панели и различните цени днес могат да Ви объркат доста.

Не мислете, че душ панелите се някакви богаташки неща. Това е напълно достъпна техника, предназначена за обикновения потребител. Всеки може да си купи добър душ панел. Заедно със скъпите ексклузивни модели в магазините можете да си закупите и по-евтини модели на средна цена и нормални функции.

На сайта ни можете да намерите каталог с продуктите, които предлагаме, като това не са всички артикули, които предлагаме. Позвънете ни за повече информация.

Ако имате въпроси относно душ панелите, които предлагаме ние, можете да се свържете с нас чрез каналите за контакт ТУК.