Хамакът на двора се асоциира с почивка на открито. А, може и да ви пренесе в една различна и доста по-екзотична обстановка - плаж, палми, някой красив остров. И в двата случая, изживяването ще е прекрасно. Недостатъкът е, че всички в семейството ще се борят кой първи да се разположи удобно, но с малки компромиси, ще намерите решение. Представете си само фантастичният момент, в който си лежите и ви поднасят свеж коктейл или друга ваша любима напитка, която да ви разхлади през горещия летен сезон. Осигурете си този ненадминат релакс, който ще ви струва символична сума.

 

Хамакът е полезен за здравето

От медицинска гледна точка е доказано, че лекото залюляване води до освобождаване на ендорфини в тялото почти на момента. Ендорфинът е познат още като “ Хормонът на щастието”. Това не е напразно, тъй като отделянето му води до мир, спокойствие и намаляване на напрежението, което се натрупва във вас ежедневно. Не напразно бебетата се успокояват и заспиват, когато ги люлеят,  а възрастните хора си почиват в люлеещи се столове. Престоят в хамака е полезен за здравословното състояние в дългосрочен план - статистики сочат, че няколко минути на ден са достатъчни, за да сте в добра форма - по-ниско кръвно налягане, липса на депресии и тежки форми на стрес.

 

Хамакът е по- евтин от диван или друга градинска мебел за сядане

Люлката, която е окачена на въжета, може да ви осигури също толкова удобство, колкото дивана. Тук има още едно предимство, освен ниската цена - може да си полегнете и усамотите, докато другата част от семейството вършат нещо друго или играят заедно на двора. Диваните за градина, от своя страна, не са с размери, както в дома. Това ги прави по-скоро място за сядане, на което да хапнете или да изпиете сутрешното си кафе - престоят в хамака е несравним. Затова не мислете дълго за покупката, а действайте, защото няма какво да губите.

 

Създава комфорт за всеки член от семейството

Тази приятна зона е предпочитана от малки и големи. Децата обожават хамаци и най-често нямат търпение да се разположат в него след сутрешното ставане, приемат го за забавление. Бъдете сигурни, че няма да остане скрита и от приятели и роднини. Може да зачестят посещенията, за да се възползват от вашата люлка. Хамакът е не само декор в градината, но може лесно да ви послужи за легло, особено ако поставите някакви меки възглавници върху въжетата. Там може да приспивате малките малчугани, така ще са на чист въздух и тишина в градината.

 

Хамакът е лесно преносим

 Не се налагат почти никакви усилия и може да се извърши от най-малките членове на семейството, стига да са достатъчно порастнали на височина. Изисква се малко повече сила, за да отвържат въжетата. Всички тези преимущества го правят лесен за съхранение, а от друга страна е и доста издръжлив. Е, трябва да внимавате все пак с килограмите - не е препоръчително да се качват двама или трима възрастни едновременно.