Ние използваме бисквитки, за да подобрим Вашето изживяване докато сте наши гости. Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате с това. Повече информация може да намерите тук: Политика за изпозлване на бисквитки
Категории

Автоматична пълначка - група за доливане 1/2"

Цена 31.99 лв. за Автоматична пълначка - група за доливане 1/2" - Група за допълване, месинг 1/2" (5301002 от ) в раздел Контролни уреди
Харесан от: 639 Модел: Група за допълване, месинг 1/2"
SKU: 5301002
Наличност: Наличен
31.99 лв.
Бр: ПОРЪЧАЙ

Автоматична пълначка - група за доливане 1/2" - 5301002

Групата за допълване или автоматична пълначка има приложение в затворени соларни и отоплителни системи и има задачата да автоматизира процеса на пълнене и доливане на инсталацията и да поддържа настроеното минимално налягане.

Групите за допълване имат широко приложение при изграждането на отоплителни системи от затворен тип. Този вид отоплителни и соларни системи топлоносителя се намира под налягане, като в определени ситуации може да се стигне до загуба на течността или нейното изхвърляне, оттам и до неефективната работа на цялата инсталация. Именно в такива случаи е важна работата на автоматичната пълначка - този уред има функцията да допълва вода до достигане на желаното и предварително настроено налягане. Групата за доливане представлява редуцир-вентил (регулатор за налягане), комбиниран с възвратен клапан и спирателен вентил. Редуцир-вентила сработва, когато изходното налягане падне под зададената стойност, например при изхвърляне на вода от системата, течове и други, като автоматично допълва до достигане на зададените стойности. Вградения възвратен клапан не позволява връщане на вода обратно през допълващата група, а спирателния вентил дава възможност за спирането на водозахранването, в случай на наложително източване на системата. Към автоматичната пълначна има и извод, предвиден за манометър, с който лесно може да следите налягането в отоплителната система.

Техническо описание и работни параметри на автоматичната пълначка 1/2":

Корпуса на групата за доливане е изработен от месинг, като ръкохватката на вентила е пластмасова. Автоматичната пълначка е предназначена да работи с входящо налягане до 10bar, като изходното налягане към системата е регулируемо - диапазона е между 0.2bar и 3bar. Фабрично настроеното налягане на групата за допълване е 1.5bar. Присъединяването на допълващата група е с 1/2" резби, като входящата вода се свързва посредством холендрова връзка директно с водопровода. Предвиден е извод за радиален манометър, на изходящата вода. Посредством пластмасовата ръкохватка може да регулирате спирането и пускането на водата, което е удобство при необходимост от източване на системата. Автоматичната група за допълване е предвидена за максимална работна температура 70°С. ДК Лукс предлага групата за доливане на изгодна цена, като качеството на продукта е гарантирано от италианския произход на продукта.
Няма мнения за този продукт.

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение:Важно: HTML is not translated!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: