Дизайнерските лири за баня са декоративни и красиви и стилни водни или електрически радиатори за баня с впечатляващ дизайн и уникален външен вид. Дизайнерските лири могат да са хоризонтални, вертикални, квадратни, обли, тесни, високи и с всякакви други нестандартни форми. Някои модели дизайнерски лири за баня имат в себе си много повече от отоплително тяло с интересна визия, те могат да бъдат и допълнителен аксесоар в банята, огледало, рафт или закачалка за дрехи. Съчетани с подходящия интериор, тези уникални продукти  създават неповторима и луксозна визия на помещението. При нас ще откриете дизайнерски лири за баня с изключително добро качество на производители с традиции, които се отличават освен със своята елегантност и с изгодните си цени..

Какво представляват дизайнерските лири за баня?

Дизайнерските лири за баня могат да са хоризонтални и вертикални.Лирите за баня представляват радиатори с нестандартни форми и визия, чието предназначение е да отопляват банята, дрешника, антрето или други помещения, да сушат и затоплят дрехите и най-вече да бъдат красив и изящен елемент от интериора на помещеието. Въпреки, че основния акцент при дизайнерските лири за баня попада именно върху екстравагантната визия и нестандартното, те имат и практическа стойност, като висококачествени продукти за отопление. Разнообразието от висок клас дизайнерски лири за баня позволява да се създадат уникални композиции в интериора за да се постигне търсения ефект.

Ако съвсем доскоро този важен елемент във всяка баня не се е различавал по принципа си на работа, формата, външния вид, то в съвременния свят от изобилието на предлаганите се на пазара модели човек може да се обърка и сериозно да се затрудни в избора си коя дизайнерска лира за баня да избере.

Типове дизайнерски лири за баня – водни, електрически и комбинирани

Водни лири за баня

Водните дизайнерски лири са ценен, икономичен, практичен и много полезен отоплителен уред в дома. Забележителни са с какво с външия си вид, така и като функционалност, защото са не само перфектен отоплителен уред, но и могат да имат различни приложения според дизайна си - етажерки, закачалки, огледала и други. Водните лири функционират, като се свързват към системата за отопление, базирана на циркулираща гореща вода - това са системите на локално и централно парно, соларни системи и други. Основните предимства на дизайнерските лири за баня за водно отопление са икономичността и надеждността. Дизайнерски водни лири могат да се използват във всякакви помещения, независимо дали става дума за малки и големи бани, кухня, дневни или детска стая - единственото условие е да са в обхвата на отоплителната система. Благодарение на разнообразието от модели декоративните лири ще бъдат изгодна придобивка, която, освен всичко друго, ще бъде красиво и стилно интериорно решение. В допълнение на това, една водна лира за баня лесно може да се превърне в електрическа, чрез използването на подходящия нагревател за лира!

Електрически лири

Съвременните електрически лири за баня са доста икономични и са предназначени за продължително използване в непрекъснато включено състояние. Уредът функционира чрез тръбни електронагреватели, които поддържат комфортна температура. Независимо от структурата си, електрическите лири се справят отлично със задачата си да затоплят добре помещението. В повечето случаи температурата на нагряване се регулира ръчно, но на пазара се предлагат и някои модели дизайнерски лири с вградени терморегулатори, благодарение на които отпада рискът от прегряване на лирата за баня или да се изгорите на нея, а също така помага да се поддържа стабилна температура на въздуха в помещението. Освен това този тип лири не изисква усилия за монтирането си и е забележителен с автономността и мобилността си.

Комбинирани дизайнерски лири за баня

По вид дизайнерските лири за баня могат да са водни, електрически и комбинирани.Комбинираните лири са лири от воден тип, чиято конструкция има тръбни електронагреватели, което позволява да се обединяват перфектно полезните качества на водната и електрическата лира. Съвременните комбинирани лири за баня са забележителни с това, че не е задължително да се свързват със системата за централно отопление, тъй като в качеството на топлоносител може да служи и вода или масло. Комбинираните дизайнерски лири имат отлични температурни и динамични показатели, високо отдаване на топлина, при това се славят с икономичността си, което им позволява да се справят с отопляването на помещението на по-високо ниво. Изобилието от различни модели позволява да изберете лира за банята си съобразно особеностите на плана на помещението.

Класическият, познат на всички вид е декоративната водна лира, която представлява конструкция от съединени помежду си тръби, по които циркулира водата. Този вариант би бил практично решение за апартамент. Водната лира се свързва със системата за снабдяване с гореща вода, затова е важно да изберете модел, който да е направен от надежден и здрав антиокорзионен материал, тъй като уредът ще трябва да работи при силно работно налягане и висока температура на водата. Това ще подпомогне дългото функциониране на лирата, няма да се наложи да я сменяте, освен ако не се наложи да правите основен ремонт или промяна в плана на помещението. Благодарение на този тип отоплителен уред можете лесно да поддържате комфортна температура, независимо от въздействието на външните фактори. Но трябва да имате предвид, че максималният комфорт си има цена, която е по-висока от другите предложения на пазара.

Дизайнерски лири за баня по външен вид – хоризонтални и вертикални

Вертикални лири

Този тип лири за баня е масово използван заради своята компактност - в повечето бани и помещения, където се използват лири за баня обикновено има място във височина, а ширината е силно ограничена. Тъй като широчината отстъпва място на височината, този вид лири се вписват отлично във всеки интериор на помещението и позволяват да спестите ценно място. Вертикалната лира за баня е актуална, ако помещението, в което ще се монтира, е прекалено малко, за да бъде монтиран хоризонтален вид лира. Тук имаме голям избор от размери, форми и дизайн - такива каквито най-добре описват вашата индивидуалност и най-добре пасват на интериора в банята.

Хоризонтални дизайнерски лири

Предимства на дизайнерските лири за баня пред обикновените - стил, качество, функционалност.

Те са практични и универсални, тъй като могат да се използват допълнително и като радиатори за отопление като подпрозоречен вариант. При това разнообразието от размери, привлекателен външен вид, ексклузивност на лирите позволява да бъдат монтирани не само в банята, но и в други помещения с висока влажност като кухнята или в сауна, при това допълвайки прекрасно интериора на дома Ви.

Особености на дизайнерските лири за баня от ДК Лукс:

  • Уникален стилен и изящен дизайн.
  • Оригинални форми и решения
  • Избор от цветове
  • Висока ефективност;
  • Надеждност и здравина;
  • Добро отдаване на топлина;

Освен типът и видът на лирата за баня, от голямо значение е и формата и размерът ѝ, които влияят на водосъдържанието и топлоотдаването и, както и атрактивната визия, която приковава вниманието. Благодарение на широкия избор от размери и форми на дизайнерските лири за баня можете да изберете всякакви: кръгли, квадратни, във формата на змия, стъпаловидни или по-„завъртени“ модели, които ще са ярко украшение в дома Ви. С помощта на различни аксесоари за лири можете с лекота да създадете допълнително място за сушене на нещата си, като при това ще запазите практичността и естетичния вид на лирата си за баня.

Всички дизайнерски лири за баня, които предлагаме от ДК Лукс, са направени от качествени материали, които им позволяват да имат добри технически показатели. Корпусът се нагрява до високи температури за няколко минути, което помага не само да сушите бързо влажните си вещи, но и да затоплите бързо помещението. Впечатляващи са здравината и устойчивостта на моделите ни: уредите противостоят и на външни въздействия, и на нестабилни вътрешни условия на експлоатация. Съчетанието на тези характеристики помага на уредите не просто да работят ефективно, но и да се удължи животът им. Антикорозионните свойства и покритие не позволяват на дизайнерските серии лири за баня да се увредят дори след дълго време. Тези уреди ще Ви осигурят топлина и комфорт в дома Ви!

Ние от ДК Лукс ще Ви помогнем да изберете най-оптималния вариант спрямо Вашите индивидуални изисквания: имайки предвид ценовия диапазон, техническите данни, общия стил на дома Ви. Ще вземем предвид желанията Ви, защото е много важно вашата дизайнерска лира да отговаря напълно на вашите нужди и представи за перфектната баня.