Ние използваме бисквитки, за да подобрим Вашето изживяване докато сте наши гости. Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате с това. Повече информация може да намерите тук: Политика за изпозлване на бисквитки
Категории

Тръба с алуминиева вложка ф20 за отоплителни инсталации

Цена 1.35 лв. за Тръба с алуминиева вложка ф20 за отоплителни инсталации - Многослойна тръба с алуминиева вложка (5011020 от ) в раздел Pex-Al-Pex тръби
Харесан от: 1877 Модел: Многослойна тръба с алуминиева вложка
SKU: 5011020
Наличност: Наличен
1.35 лв.
Бр: ПОРЪЧАЙ

Тръба с алуминиева вложка ф20 за отоплителни инсталации - 5011020

Многослойната тръба с алуминиева вложка е предназначена за изграждане на отоплителни системи.

Продукта представлява полиетиленова тръба за отопление подсилен алуминиев слой в средата. Алуминиевата вложка на тръбата е с дебелина 0.19мм Предимството на полиетиленовите тръби с алуминиева вложка е във взаимно компенсиращите се качества на алуминия и пластмасата. Негативните свойства на метала, като например корозия, токсичност се компенсират от полиетилена, който изолира алуминиевата вложка от взаимодействие с външната среда или флуида на отоплителната система, а негативните качества на пластмасата - топлинно разширение и неустойчивост се компенсират от алуминиевата вложка. Тези тръби за парно се отличават с добри топлофизични характеристики, като максималното работно налягане на тръбите за отопление е до 10 атмосфери, а максималната работна температура е 95 С.

Тръбата с алуминиева вложка може да се използва както за студена, така и за топла вода. Приложението на тръбите с алуминиев слой е разнообразно - основно се използват в изграждането на отоплителни системи и парни инсталации, но намират широко приложение и във водоснабдяването. Между вътрешния и външния слой пластмаса на тръбата за парно се намира подсилен алуминиев слой, които компенсира топлинното разширение, а поради минималното триене и гладка вътрешна повърхност се осигурява много добра пропускателна способност на водата.

Слоят от полиетилен защитава алуминиевия слой от преминаването на агресивни течности, като поддържа и добра степен на хигиеничност. Тези тръби за отопление имат много ниска топлопроводимост и химическа чувствителност, както и добри звукоизолиращи свойства. Многослойните тръби не се препоръчват за отоплителни инсталации, в които е възможно замръзване на водата поради възможни необратими изменения в системата. Необходимо условие за правилното функциониране на системата е да не се допуска прегряване на котела или камината, защото това може да доведе до стопяване на вътрешния ПЕ слой на многослойната тъба.

Тръбите за парно и отоплителни системи се свързват с другите елементи на системата посредством фитинги за тръба, които може да разгледате в категорията. ДК Лукс предлага широка гама от тръби с алуминиева вложка, както фитинги и адаптори за тях.

Няма мнения за този продукт.

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение:Важно: HTML is not translated!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: