Ние използваме бисквитки, за да подобрим Вашето изживяване докато сте наши гости. Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате с това. Повече информация може да намерите тук: Политика за изпозлване на бисквитки
Категории

Тръба с алуминиева вложка ф18 за отоплителни инсталации

Цена 1.32 лв. за Тръба с алуминиева вложка ф18 за отоплителни инсталации - Многослойна тръба с алуминиева вложка (5011018 от ) в раздел Pex-Al-Pex тръби
Харесан от: 917 Модел: Многослойна тръба с алуминиева вложка
SKU: 5011018
Наличност: Наличен
1.32 лв.
Бр: ПОРЪЧАЙ

Тръба с алуминиева вложка ф18 за отоплителни инсталации - 5011018

Многослойната тръба за парно е добро и практично решение за изграждането на вашата отоплителна система.

Полиетиленова тръба е съставена от външен и вътрешен ПЕ слоеве и с алуминиев слой в средата. Предимството на полиетиленовеите тръби с алуминиева вложка е във взаимно компенсиращите се качества на алуминия и пластмасата. Слабите страни на металите, като например корозия, токсичност и високи загуби на налягане се компенсират от полиетилена, който има досег с външната среда и флуида на отоплителната система, а слабите страни на пластмасата (пропускане на кислород и топлинно разширение и неустойчивост) се компенсират от алуминиевата вложка. Тези тръби за парно се отличават с добри топлофизични характеристики, като максималното работно налягане на тръбите за отопление е до 10 атмосфери, а максималната работна температура е 95 С.

Тръбата с алуминиева вложка може да се използва както за студена, така и за топла вода. Приложението на тръбите с алуминиева вложка е разнообразно - основно се използват в изграждането на отоплителни системи и парни инсталации, но често намират и широко приложение и във водопроводни инсталации. Между двата слоя полиетилен на тръбата за парно се намира слой алуминиева вложка, които компенсира топлинното разширение, а поради минималното триене и гладка вътрешна повърхност се осигурява много добра пропускателна способност на водата.

Слоят от полиетилен защитава алуминиевата вложка от преминаването на агресивни течности, като поддържа и добра степен на хигиеничност. Този тип тръби за отопление имат много ниска топлопроводимост и химическа чувствителност, както и добри звукоизолиращи свойства. Многослойните тръби не се препоръчват за отоплителни инсталации, в които е възможно замръзване на водата. В такива случаи е желателно използването на различни флуиди с ниска точка на замръзване. Много е важно и недопускането на прегряване на флуида в системата, което също може да доведе до различни проблеми и до стопяване на вътрешния ПЕ слой на многослойната тръба, с което да стане невъзможно правилното функциониране на цялата система!

Тръбите за парно и отоплителни системи се свързват с другите елементи на отоплителната система посредством фитинги за тръби отопление, които може да разгледате в категорията. ДК Лукс предлага широка гама от тръби с алуминиева вложка, както фитинги и адаптори за тях.

Няма мнения за този продукт.

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение:Важно: HTML is not translated!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: