Ние използваме бисквитки, за да подобрим Вашето изживяване докато сте наши гости. Продължавайки да използвате този сайт, Вие се съгласявате с това. Повече информация може да намерите тук: Политика за изпозлване на бисквитки
Категории

Автоматична допълваща група OR с холендър и филтър

Харесан от: 879 Модел: Допълваща група OR, с клапан, филтър, спирателен вентил
SKU: 5301004
Наличност: Наличен
54.99 лв.
Бр: ПОРЪЧАЙ

Допълващата група OR представлява висок клас автоматична група за доливане с холендрова връзка и интегрирани филтър, възвратен клапан и спирателен вентил.

Групите за доливане имат широко приложение при изграждането на отоплителни системи от затворен тип. Този вид отоплителни и соларни системи топлоносителя се намира под налягане, като в определени ситуации може да се стигне до загуба на течността или нейното изхвърляне, оттам и до неефективната работа на цялата инсталация. Именно в такива случаи е важна работата на автоматичната пълначка - този уред има функцията да допълва вода до достигане на желаното и предварително настроено налягане.
Aвтоматичната допълваща група OR се инсталира на захранващия тръбопровод в една отоплителна система от затворен тип. Автоматичната пълначка OR осигурява постоянно предварително зададено налягане на топлоносителя (водата) в системата за отопление. Това става като автоматично възстановява липсващата вода (изхвърлена от предпазния клапан например). При спадане на налягането в затворената система автоматичната пълначка OR активира режим на пълнене на системата, като вкарва вода от водопровода в инсталацията. Мрежестия филтър в долната част на автоматичното захранващо устройство позволява допълването с чиста вода без твърди примеси, които биха могли да компрометират работата на различни компоненти от инсталацията, включително и самата допълваща група OR. Интегрирания възвратен клапан в допълващата група предотвратява обратния поток на водата от отоплителния кръг в тръбопровода. И накрая, допълващата група OR съдържа две връзки под налягане, където може да се монтира манометър, за да се следи налягането на системата и ръчен спирателен вентил. Спирателния вентил изолира водата в отоплителната инсталация, от водата във водопровода, чрез завъртане на ръчното колело. Това е особено полезна функция при поддръжка, профилактика или в случай на спешност.

Техническо описание и работни параметри на автоматичната пълначка OR 1/2":

Корпуса на групата за доливане е изработен от месинг, като ръкохватката на вентила е пластмасова. Автоматичната пълначка OR е предназначена да работи с входящо налягане до 10bar, като изходното налягане към системата е регулируемо - диапазона е между 0.5bar до 4bar. Фабрично настроеното налягане на групата за допълване е 1.5bar. Присъединяването на допълващата група OR е с 1/2" резби, като входящата вода се свързва посредством холендрова връзка директно с водопровода. Предвиден е извод за радиален манометър, на изходящата вода. Посредством пластмасовата ръкохватка може да регулирате спирането и пускането на водата, което е удобство при необходимост от източване на системата. Автоматичната група за допълване работи в температурен диапазон от 0-110°С. ДК Лукс предлага групата за доливане OR на изгодна цена, като качеството на продукта е гарантирано от италианския произход на продукта.
Няма мнения за този продукт.

Оценете

Вашето име:


Вашето мнение:Важно: HTML is not translated!

Рейтинг: Лош           Добър

Въведете кода от картинката: