Меню
Меню
Your Cart
Този сайт използва бисквитки. Научете повече.

Пропилен гликол за отоплителни инсталации - 605008

Незамръзваща течност за отоплителни, соларни системи (Пропилен гликол -51°C) на цени от 5.99 лв. само в dklux.com
-22%
Пропилен гликол за отоплителни инсталации - 605008
8.99 лв.
11.50 лв.
  • Модел: Пропилен гликол концентрат, нетоксичен, за отоплителни системи
  • Тегло: 1.00кг
  • SKU: 605008
  • UPC: 605008
Бърза поръчка

Пропилен гликол за отоплителни инсталации |

Пропилен гликола е основен продукт за отоплителни и слънчеви системи, който се използва за заместител на водата като топлоносител.

Пропилен-гликол е химическо съединение, което представлява безцветна, вискозна, влагозадържаща течност. Благодарение на своите физико-химични свойства, пропилен гликола има широко приложение в различни сфери на бита и индустрията. В сферата на отоплението и климатизацията е най-използвания заместител на водата като топлопреносител. Пропилен гликола има няколко съществени предимства, които го правят най-използвания продукт за пълненето на отоплителните системи. Пропилен гликола има отлична топлопроводимост, което е важно и при отоплителните и при климатичните системи. Високата точка на кипене позволява използването му и в соларни и други високотемпературни системи. Използването на пропилен гликол има свазваща функция, което благоприятства работата на циркулационните помпи. Антикорозионните му свойства го правят предпочитан избор за отоплителни системи със стоманени радиатори и други метални компоненти с пряк досег до топлоносителя. Този продукт се разтваря отлично във вода, като не губи своите качества и това го прави подходящ за разтвори с ралична концентрация. По-слабо концентрираните разтвори на пропилен гликол и вода имат по-висока точка на замвъзване и по-ниска температура на кипене, затова те трябва да се правят съгласно предписанията за всяка инсталация. Едно от най-важните му предимства, що се отнася до безопасността е, че пропилен гликола е нетоксично и безопасно съединение при инцидентен контакт или поглъщане. В соларните инсталации, при които топлоносителя директно загрява водата в бойлера, това е от особена важност. Не на последно място - изгодното съотношение между цена и качество дава още едно предимство за използването на пропилен гликол в отоплителните и климатични системи.

Характеристики на незамръзващата течност за отоплителни системи - пропилен гликол:

Точка на замръзване 100% концентрат: -48ºС
Точка на замръзване 50% разтвор: -15ºС
Температурен диапазон: -48ºС +107ºС
Токсичност: НЕТОКСИЧЕН
Приложение: отоплителни, климатични, соларни и геотермални системи

Отопление > > Пропилен гликол концентрат, нетоксичен, за отоплителни системи

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.
Краен елемент за колектори 1"М х 1/2"х1/2" е качествен продукт, изработен от месинг.Колекторния накрайник служи за "затапване" на разпределителите..
5.99 лв.
Купи
Техническо описание на манометъра за отоплителни и водоснабдителни инсталации, предлаган от ДК Лукс:Обхват на измерване: 0 - 10 bar Диа..
7.29 лв.
Купи
Материал: месингПоплавък: термоустойчива пластмасаМаксимална работна температура: 110°CМаксимално работно налягане: 10barТип: прав, вертикален..
10.99 лв.
Купи
Адаптор за многослойни тръби Ф16 х 24*19 LUXOR TR97
Най-продаван
Висококачественият адаптор LUXOR 24х19" ф16х2,0мм представлява адаптор за многослойни тръби с алуминиева вложка за отоплителни системи. Ада..
3.29 лв.
Купи
Висококачествената месингова муфа 1"Ж х 1"Ж представлява двустранна свързка с женски резби от всяка страна. Муфата 1" с никелово ..
6.29 лв.
Купи
Дренажния кран 1/2" представлява месингово кранче с тапа и щуцер, предназначено за лесно пълнене или източване на водата от колекторни групи, котли ил..
7.79 лв.
Купи