Меню
Меню
Your Cart
Този сайт използва бисквитки. Научете повече.

Магнитен филтър за вода с месингов корпус 3/4" - 1484DEF002

Магнитен филтър за вода с месингов корпус 3/4"
Магнитен филтър за вода с месингов корпус 3/4" - 1484DEF002
109.99 лв.
  • Модел: Магнитен филтър, 3/4", Месингов корпус
  • Тегло: 1.00кг
  • SKU: 1484DEF002
  • UPC: 1484DEF002
Бърза поръчка

Магнитен филтър за вода с месингов корпус 3/4" | Контрол на отоплението

Техническо описание на магнитния филтър за вода:

Материал:
    - корпус - месинг
    - държач на магнита - месинг
    - филтърна цедка - неръждаема стомана
    - сферичен кран с хол. гайка - месинг
    - уплътнения - каучук
    - неодимов магнит - NdFeB - 6000 Gauss
Размер: 3/4" 
Температурен диапазон: 0-90ºС
Максимално работно налягане: 3bar
Размери: 193 x 120 x 60 mm
Приложение: за вода и водни разтвори на гликоли до 30%

Описание и функции на магнитния сепаратор за твърди частици 3/4":

Магнитния филтър за вода има широко приложение в отоплителните и водоснабдителни системи. Неговата функция е да филтрира флуида като отделя магнитните частици посредством силен неодимов магнит и механична филтрация посредством неръждаемия мрежест филтър през който протича водата. Магнитния сепаратор за твърди частици премахва примеси, твърди частици, машинни отпадъци останали в радиторите и лирите за баня, ръжда, пясък, отлагания и други замърсители на водата. Поставянето на магнитен филтър е от жизненоважно значение за правилната работа и функциониране на различните отоплителни уреди - газови котли, термопомпи, пелетни съоръжения, конвектори и други. Филтрирането и отделянето на този тип замърсители удължава живота и експлоатационния срок на съоръженията. Елиминирането на твърдите замърсители от циркулацията на флуида в системата има предпазващо въздействие и върху другите компоненти на инсталацията - предпазни клапани, обезвъздушители, възвратни вентили. Наличието на метални стружки и други частици е предпоставка за образуването на електрохимична корозия на метали като алуминий, месинг и други. Използването на магнитни филтри е желателно не само при реконструкцията на стари инсталации, в които има ръжда, отлагания и натрупвания, но и при изграждането на нови отоплителни, климатични и водоснабдителни системи, най-вече поради факта, че самите отоплителни тела може да съдържат такива замърсители, останали в тях от производствения процес. По тази причина за голяма част от отоплителните съоръжения е задължително, за останалите - препоръчително поставянето на магнитен филтър, като условие за валидиране на гаранцията и най-вече за безаварийната работа на системата.

Магнитния филтър за вода 3/4" има компактна универсална конструкция, която позволява бърз и лесен монтаж на магнитния филтър в системата, както и на последващото му обсужване и почистване.  Магнитния филтър с месингов корпус има възможност за хоризонтален и вертикален монтаж с ляво или дясно присъединяване. Изводите на магнитния филтър са 3/4". В комплекта освен самия филтър ще откриете сферичен кран схолендрова връзка, дренажна тапа, холендрова връзка за свързване към котела и ключ за филтърното тяло. Неодимовия магнит (най-силният постоянен магнит) осигурява непрекъсната защита на отоплителното съоръжение. Магнитния филтър следва да се монтира на връщащата вода преди котела, като по този начин обира всички замърсители циркулиращи в системата. Основното предназначение на този магнитен филтър е за битови отоплителни инсталации, като конструкцията му позволява лесно и бързо обслужване.

Магнитния сепаратор за твърди частици има комбинирано действие - веднъж улавяйки с магнитното си поле всички частици и утайки на черни метали и втори път - механичната филтрация на неръждаемата цедка, през която преминава флуида. Тя е така конструирана за да не създава високо съпротивление на водата и по този начин не затруднява работата на циркулационните помпи. Самият магнит е защитен в месингов корпус, което го предпазва от разрушаване и разместване под влиянието на външни фактори.

ДК Лукс предлага  изгодна цена за магнитния филтър за вода 3/4" с месингов корпус.

Предпазни уреди > Контрол на отоплението > Магнитен филтър, 3/4", Месингов корпус

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.
Материал: месингПоплавък: термоустойчива пластмасаМаксимална работна температура: 110°CМаксимално работно налягане: 10barТип: прав, вертикален..
10.99 лв.
Купи
У-филтърът представлява филтър за механично пречистване на водата от твърди частици.Този филтър има характерна У-образна форма откъдето идва ..
7.49 лв.
Купи
У-филтърът представлява филтър за механично пречистване на водата от твърди частици.Този филтър има характерна У-образна форма откъдето идва ..
12.29 лв.
Купи
Техническо описание на магнитния филтър за вода:Материал:     - корпус - полимер     - държач на магнита - месинг ..
99.99 лв.
Купи