Меню
Меню
Your Cart
Този сайт използва бисквитки. Научете повече.

Магнитен филтър за вода с пластмасов корпус 3/4" - 1484DEF001

Магнитен филтър 3/4" за вода с пластмасов корпус
Магнитен филтър за вода с пластмасов корпус 3/4" - 1484DEF001
99.99 лв.
  • Модел: Магнитен филтър, 3/4", Пластмасов корпус
  • Тегло: 1.00кг
  • SKU: 1484DEF001
  • UPC: 1484DEF001
Бърза поръчка

Магнитен филтър за вода с пластмасов корпус 3/4" | Контрол на отоплението

Техническо описание на магнитния филтър за вода:

Материал:
    - корпус - полимер
    - държач на магнита - месинг
    - филтърна цедка - неръждаема стомана
    - сферичен кран с хол. гайка - месинг
    - уплътнения - каучук
    - неодимов магнит - NdFeB - 6000 Gauss
Размер: 3/4" 
Температурен диапазон: 0-90ºС
Максимално работно налягане: 3bar
Размери: 193 x 120 x 60 mm
Приложение: за вода и водни разтвори на гликоли до 30%

Описание и функции на магнитния сепаратор за твърди частици 3/4":

Магнитния филтър за вода има широко приложение в отоплителните и водоснабдителни системи. Неговата функция е да филтрира флуида като отделя магнитните частици посредством силен неодимов магнит и механична филтрация посредством неръждаемия мрежест филтър през който протича водата. Магнитния сепаратор за твърди частици премахва примеси, твърди частици, машинни отпадъци останали в радиторите и лирите за баня, ръжда, пясък, отлагания и други замърсители на водата. Поставянето на магнитен филтър е от жизненоважно значение за правилната работа и функциониране на различните отоплителни уреди - газови котли, термопомпи, пелетни съоръжения, конвектори и други. Филтрирането и отделянето на този тип замърсители удължава живота и експлоатационния срок на съоръженията. Елиминирането на твърдите замърсители от циркулацията на флуида в системата има предпазващо въздействие и върху другите компоненти на инсталацията - предпазни клапани, обезвъздушители, възвратни вентили. Наличието на метални стружки и други частици е предпоставка за образуването на електрохимична корозия на метали като алуминий, месинг и други. Използването на магнитни филтри е желателно не само при реконструкцията на стари инсталации, в които има ръжда, отлагания и натрупвания, но и при изграждането на нови отоплителни, климатични и водоснабдителни системи, най-вече поради факта, че самите отоплителни тела може да съдържат такива замърсители, останали в тях от производствения процес. По тази причина за голяма част от отоплителните съоръжения е задължително, за останалите - препоръчително поставянето на магнитен филтър, като условие за валидиране на гаранцията и най-вече за безаварийната работа на системата.

Магнитния филтър за вода 3/4" има компактна универсална конструкция, която позволява бърз и лесен монтаж на магнитния филтър в системата, както и на последващото му обсужване и почистване.  Магнитния филтър с пластмасов корпус има възможност за хоризонтален и вертикален монтаж с ляво или дясно присъединяване. Изводите на магнитния филтър са 3/4". В комплекта освен самия филтър ще откриете сферичен кран схолендрова връзка, дренажна тапа, холендрова връзка за свързване към котела и ключ за филтърното тяло. Неодимовия магнит (най-силният постоянен магнит) осигурява непрекъсната защита на отоплителното съоръжение. Магнитния филтър следва да се монтира на връщащата вода преди котела, като по този начин обира всички замърсители циркулиращи в системата. Основното предназначение на този магнитен филтър е за битови отоплителни инсталации, като конструкцията му позволява лесно и бързо обслужване.

Магнитния сепаратор за твърди частици има комбинирано действие - веднъж улавяйки с магнитното си поле всички частици и утайки на черни метали и втори път - механичната филтрация на неръждаемата цедка, през която преминава флуида. Тя е така конструирана за да не създава високо съпротивление на водата и по този начин не затруднява работата на циркулационните помпи. Самият магнит е защитен в месингов корпус, което го предпазва от разрушаване и разместване под влиянието на външни фактори.

ДК Лукс предлага  изгодна цена за магнитния филтър за вода 3/4" с пластмасов корпус.

Предпазни уреди > Контрол на отоплението > Магнитен филтър, 3/4", Пластмасов корпус

Напишете отзив

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете отзив.
Техническо описание на разширителния съд 17л. за система без налягане:Материал: стомана Цвят: бял, прахово боядисан Обем: 17l. Присъединяване: ..
61.99 лв.
Купи
Предпазния мембранен клапан по налягане представлява предпазен уред за отоплителни системи с фабрична настройка 1.5 бара.Предпазните клапани или н..
10.59 лв.
Купи
Дренажния кран 1/2" представлява месингово кранче с тапа и щуцер, предназначено за лесно пълнене или източване на водата от колекторни групи, котли ил..
7.79 лв.
Купи
Аварийният токозахранващ източник 100CE за електронни помпи, наричан още ЮПС има важна роля за правилното функциониране на отоплителната система Авар..
229.99 лв.
Купи
Описание на поцинкованото коляно 3/4":Материал: поцинкован чугун Покритие: двойно поцинковано Размер: 3/4" цолова резба Присъединителни резби: ..
2.09 лв.